TEOG'da kopyaya tutanak

TEOG'da kopyaya tutanak

TEOG'da öğretmenler sınavda kopya çeken öğrencileri tutanakla belirleyecek. Kopya çektiği belirlenen öğrencilerin o derse ait sınavları iptal edilecek ve 0 almış olarak işlem görecek.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin (TEOG) ilk dönem sınavları 25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılacak. Sonuçları liselere geçişte kullanılacak toplam 6 dersten yapılan sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katılacak.

Geçen yıl “bilgisayarla kopya taraması” tanımını TEOG kılavuzundan çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavlarda “kopya”dan öğretmenleri sorumlu tuttu. Öğretmenler sınavda kopya çeken öğrencileri “tutanakla” belirleyecek. Kopya çektiği belirlenen öğrencilerin o derse ait sınavları iptal edilecek ve 0 almış olarak işlem görecekler.

Sınavda kopya çekmeye teşebbüs ettiği görülen öğrenciler sınav gözetmeni öğretmenler tarafından önce uyarılacak. Ancak öğrenci kopyayı “teşebbüsten” “girişime” geçirdiğinde ve öğretmen kopyayı belirlediğinde cevap kâğıdı alınacak, tutanak tutulacak ve sınıftan dışarı çıkarılacak. Ancak bu öğrenci sınavın ilk 20 dakikasında sınav binasından ayrılamayacak.

TEOG sınavları 25 Kasım Çarşamba günü saat 09.00'da Türkçe ile başlayacak, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ile devam edecek. Sınavların ikinci bölümü 26 Kasım Perşembe günü yapılacak. O gün fen ve teknoloji, TC inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girilecek.

15 DAKİKA GEÇ KALAN GİRECEK

Öğrenciler sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacak. Her dersin yazılısı başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacak ama geç kalan bu öğrencilere ek süre verilmeyecek.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.