TEOG'da 17 bin birinci çıktı taban puanları rekor kırdı

TEOG'da 17 bin birinci çıktı taban puanları rekor kırdı

TEOG ikinci dönem sınavında 17 bin birinci çıkmasının ardından özel okullar da puanlarını arttırdı. Geçen yıl 995'le öğrenci alan Robert Koleji puanını 999.5'e yükseltti.

Liseye başlayacak öğrenciler ve velilerinin heyecanla beklediği özel okul taban kayıt puanları açıklandı. Aralarında yabancı özel liselerin de yer aldığı özel okullarda kayıtlar 30 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Özel liselere kayıtlarda 3 kez kayıt ve kesin kayıt ile iki kez serbest kayıt dönemi olacak. İlk etapta 30 Haziran-3 Temmuz arasında birinci ön kayıtlar alınacak. Asil listelerden ilk kesin kayıtlar ise 4 Temmuz’da yapılacak.

Taban puanları yükseldi

Vatan gazetesinin haberine göre, özel okulların çoğunda geçen yıla göre taban puanları yaklaşık 5 ile 15 puan arasında yükseldi. Özel okulların TEOG puanlarını hesaplarken kabul ettiği genel bir standart bulunmuyor. Her lise kendi puan sistemini geliştirerek ilan etmiş durumda. Bazı okullar dört farklı alandan öğrenci seçerken, bazıları ortaokulda öğrencinin gördüğü 6 veya 12 ayrı dersin ortalamalarıyla öğrenci alıyor. Öğrencilerin puanlarının eşit olması halinde yaşı küçük olan öğrenci tercih edilecek.

Yıllığı 112 bin 800 lira

Türkiye’nin dört bir yanındaki gözde özel okullarda ortalama bir yıllık eğitim ücreti 45 bin lira civarında bulunuyor. Kontenjanı 15 olan TED Ankara Koleji bu okullar arasında 27 bin 350 lira ile en düşük ücrete sahip. Bu okullardan Üsküdar Amerikan Koleji’nde bir yıllık eğitimin maliyeti ise yaklaşık 64 bin lirayı buluyor. Özel okullar arasında ücret konusunda her sene ilk sırayı alan Robert Kolej için yine bir değişiklik olmadı. Bir yıllık peşin eğitim ücretinin 71 bin 110 lira olduğu Robert Kolej de, fiyatlar öğrencinin 5 yada 7 gün yatılı kalacağına ve taksit miktarına göre 112 bin 800 liraya kadar çıkıyor.

Takvim nasıl işleyecek?

Yerleştirme Esas Puanların (YEP) ilanı ile özel okullar için birinci ön kayıt dönemi 30 Haziran-3 Temmuz arasında başlayacak. 4 Temmuz’da ise birinci kesin kayıtlar, 5 Temmuz’da birinci yedek liste kesin kayıt dönemi gerçekleşecek. 6 Temmuz’da ikinci ön kayıtlara alınacak. 7 Temmuz’da ikinci kesin kayıtlar yapılacak. 10 Temmuz’da üçüncü ön kayıt ve 11 Temmuz’da üçüncü yedek kayıtlar gerçekleştirilecek. 12 ve 13 Temmuz’da ise serbest kayıtlar gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.