TEOG yerine ne gelecek? Liselere geçişte sınav olmayacak mı?

TEOG yerine ne gelecek? Liselere geçişte sınav olmayacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde canlı yayında yaptığı açıklamalardan sonra, İlköğretim okullarındaki öğrencilerin liselere geçişi için kullanılan TEOG kalkacak. Peki TEOG yerine ne gelecek?

TEOG Sınavları kaldırılacak. Peki TEOG yerine hangi sınav gelecek? sorusu önümüzdeki yıllarda TEOG maratonu için endişe duyan binlerce öğrenci ve velinin kafasını kurcalıyor. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yılda 2 kez 4 sınav şeklinde yapılıyordu ve öğrencilerin liseye geçişte okul notları ile birlikte belirleyici oluyordu.

TEOG'un kaldırılması için çalışmalara başlanması üzerine lise için sınav olmayacak mı? sorusu da bir hayli popüler oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların sonucuna göre TEOG Sınavları bu yıl son kez yapılabilir.

Konu ile ilgili açıklama ise MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi. Tekin, TEOG ve Lise Sınavları konusunda ilk bilgileri paylaştı. Peki TEOG kesin kalkacak mı? TEOG yerine ne gelecek? Liselere girişte sınav olmayacak mı? İşte açıklama;

TEOG kesin kalkacak mı? Yerine ne gelecek?

TEOG'un kalktığı kesinleşmedi. MEB konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Fakat yüksek ihtimal ile TEOG Sınavları 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nda son kez uygulanacak. 

Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamalara göre MEB'in sınavsız bir model üstünde çalıştığı bilgisi gelmiş durumda. Yani artık Liselere girişte sınav olmayabilir. Veya her lise MEB gözetiminde özel bir sınav yapabilir.

Konu ile ilgili ilk resmi açıklama 20 Eylül Çarşamba günü yapılacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.