TEOG tanıtım videosu yayınlandı

TEOG tanıtım videosu yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan merkezi ortak sınavı sürecine ilişkin bilgilerin yer aldığı tanıtım videosu yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yapılan 2016-2017 öğretim yılı merkezi ortak sınavına yönelik bilgilerin yer aldığı bir video hazırladığı bildirildi. 

Öğrenci, öğretmen, veli ve okul müdürlüklerine rehberlik etmesi amacıyla hazırlanan ve Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan 9 dakikalık videoda, sınav sürecinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veriliyor.

Videoda, ortaokulların 8. sınıflarında okuyan öğrencilere yönelik sınav sorularının 81 ilden alan öğretmenlerinin büyük özverisiyle ve öğrencilerin rahatlıkla cevaplayabileceği bir şekilde hazırlandığı anlatılıyor.

Ortak sınavların birinci dönemde 23-24 Kasım'da, ikinci dönemde ise 26-27 Nisan 2017'de yapılacağı aktarılan videoda, sınava başvurma, sınav esnasında neler yapılacağı ve sınav sonuçlarının açıklanmasına yönelik detaylı bilgiler yer alıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.