TEOG Sınavında Başarılı Olmak İçin Hangi Duaları Okumalıyız? 2016 TEOG Sınavı Öncesi Okunacak Dualar!

TEOG Sınavında Başarılı Olmak İçin Hangi Duaları Okumalıyız? 2016 TEOG Sınavı Öncesi Okunacak Dualar!

TEOG ( Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Sınavı yaklaşırken pek çok öğrenciyi sınav heyecanı sardı. Sınav heyecanını yenmek, sınavdan önce motive olmak ve sınavda başarılı olmak için okunacak duaları sizler için derledik.

TEOG Sınavı Yaklaşırken öğrencileri sınav korkusu ve heyecanı sardı. Ortaöğretim hayatına iyi bir okulda devam etmek isteyen pek çok öğrenci, sınav korkusu ve stresi ile baş etme yollarını arıyor.

TEOG sınavı yaklaşırken, sınav için uzun zamandır çalışan öğrenciler, bu korku ve heyecanını yenebilmek için okunabilecek duaları merak etmeye başladı.

TEOG Sınavı için hangi duaları okuyabiliriz?

Sınava girerken yada girmeden önce okunacak dua:

    • “Ya men leccemel mütekebbirine bi licami azametihi selliim Sellim ya Hafız”
    • Sınav sabahı  70 defa Salat-ı Nariye okunur.

“Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî’il-ehvâali ve’l âafâat. Ve takdıy lenâa bihâa cemî’alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî’is-seyyi’âat ve terfeunâa bihâa indeke a’led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa’l gaayâati min cemî’il-hayrâti fi’l-hayâati ve ba’del-memâat. Inneke alâa külli sey’in kadiyr.”

Mânâsı:

“Allâh’ım, Efendimiz Muhammed’e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın, bütün ihtiyaçlarımızı göndereceğin, bütün günahlarımızdan temizleyeceğin, nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle. Muhakkak sen her şeye kaadirsin.”

  • “Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî” ayetinin 11 defa  okunması tavsiye edilmişyit.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'ndan Sınav Öncesi Duası;

 

SELAVAT-İ NARİYE DUASI

“Allahümme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammedi'nillezi tenhallü bihi'l ukadü ve tenfericü bihi'l kürabü ve tükda bihi'l havaicü ve tünalü bihi'r regaibü ve hüsnü'l havatimi ve yüsteska'l ğamamü bi-vechihi'l kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lumin lek”

Anlamı ; “Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e [s.a.v] kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda [her an, saniye] her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

Cübbeli Ahmet Hoca'nın sınava gireceklere tavsiye ettiği dualar şu şekilde;

Sınava girecek olanlar için küçük bir dua Allahümme rabbizitni ilmen ve fehmen ve imanen Anlamı: Allahım zihnimi aç, ilmimi artır ,fehmimi aç, imanımı genişlet İmtihana (Sınava girerken şu dua okunur isra suresi;80) رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا "Rabbi edhılnî müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ." Anlamı: "Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle." Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur; رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي "Rabb’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî." Anlamı:"Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle." Sınav Başlayınca da şu dua okunur: ياَحَيُّ ياَقَيّوُمُ بِرَ حْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ "Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû." ANLAMI:"Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum." Allah Dualarınızı kabul etsin.
 
Risalehaber.com
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
32 Yorum