TEOG Sınavına kalem ve silgi götürülür mü? TEOG'da neler yasak?

TEOG Sınavına kalem ve silgi götürülür mü? TEOG'da neler yasak?

1 Milyon 190 Bin öğrencinin heyecanla beklediği gun gelip çatmak üzere. TEOG 1.Dönem Sınavlarına sadece saatler kaldı. 23 Kasım'da başlayacak 1.Oturumdan sonra, 24 Kasım'da 2.Oturum ile TEOG Sınavları son bulacak. Peki yanımızda neler götürebiliriz?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim-Öğretim Yılında iki kez yapılan ve ilköğretim son sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen sınavdır. Bu sene ise TEOG 1.Dönem Sınavları 23-24 Kasım'da gerçekleştirilecek. Oturumlar saat 09.00'da başlayacak ve her oturumda öğrenciye 60 soru sorulacak. Öğrenciye verilecek olan sınav süresi ise 120 Dakika.

Öğrenciler ise şu sıralar en çok yanlanlarında neleri götürmeleri gerektiğini merak ediyor. TEOG Sınavına kalem ve silgi götürülür mü? TEOG Sınavında neler yasak? TEOG Sınavında yanımızda bulunması ve bulunmaması gerekenler haberimizin içeriğinde..

TEOG Sınavlarına kalem ve silgi götürülecek mi?

ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda kalem ve silgi ihtiyacını ÖSYM Karşılıyor. Fakat TEOG'da bu söz konusu değil. Bu yüzden sınava giderken yanımızda kalem ve silgi götürmeliyiz. TEOG Sınavlarında yanınızda en az iki adet yumuşak uçlu sınav kalemi ve silgi bulunmalı. Elbetteki kalemler için kalemtraş da yanınızda hazır bulunmalı.

Ayrıca Nüfus Cüzdanınızı da yanınızda bulundurmayı unutmayın.

TEOG Sınavında yanımızda bulunması yasak olan şeyler nelerdir?

TEOG Sınavında yanımızda bulunması gereken şeyler dışında, bulunması yasak olan şeyler de mevcut. Yanınızda bu eşyaların birinin bulunması halinde sınav iptali ile bile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu eşyalar;

- Sözlük

- Hesap makinesi

- Cep telefonu

- Çağrı cihazı

- Hesap cetveli

- Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz

- Saat fonksiyonu dışında özelliği olan saat

 

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.