TEOG Puan Hesaplama Robotu- TEOG Puanı nasıl hesaplanır? (2016)

TEOG Puan Hesaplama Robotu- TEOG Puanı nasıl hesaplanır? (2016)

TEOG'un 1.Dönem Sınavlarının ilk oturumu 23 Kasım'da bitti. 24 Kasım'da TEOG Heyecanı ikinci oturum ile kaldığı yerden devam edecek. 23 Kasım'da Türkçe, Matematik ve Din Derslerinden sınava giren öğrenciler puanlarını nasıl hesaplayacaklarını araştırıyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavları'nın 1.Dönem oturumları 23-24 Kasım 2016 tarihinde. 23 Kasım'da saat 09.00'da başlayan ilk oturum öğlen saatlerinde sona erdi. TEOG Heyecanı 24 Kasım'da kaldığı yerden devam edecek. TEOG Sınavının sonuçları Aralık veya Ocak Ayı içinde açıklanacağı için, öğrenciler şimdiden girdikleri sınavın kendilerine kaç puan getireceğini merak etmeye başladı. TEOG Puan Hesaplama sayesinde öğrenciler sınavlarından ne kadar puan geleceğini hesaplayabiliyor.

"TEOG puan hesaplama nasıl yapılıyor?" ve "MEB TEOG puan hesaplama robotuna nasıl ulaşabilirim?" soruları internette sıkça aranır hale geldi.

23 Kasım'da Türkçe, Matemik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava giren öğrenciler, 24 Kasım'da da Fen ve Teknoloji, İnkilap Tarihi ve Yabancı Dil derslerinden sınava tabi tutulacak.

TEOG Puan Hesaplama Robotu

TEOG PUANI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

c. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.

ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı;

[(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

f. 8'inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.

ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.

h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG YEP NEDİR?

TEOG YEP (Yerleştirme puanı) öğrencilerin 6., 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanını TEOG sınav puanına eklenip 2'ye bölünmesi ile elde edilmektedir. Bu işlemle elde edilen puan liseye geçişte yerleştirme işleminde kullanılmaktadır.

Mynet/Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.