TEOG 1.Dönem Sınavları'nda iptal edilen soru olacak mı?

TEOG 1.Dönem Sınavları'nda iptal edilen soru olacak mı?

2016 TEOG 1.Dönem Sınavları tamamlandı. 23-24 Kasım'da yapılan TEOG 1.Dönem Sınavları bitmesine rağmen, bazı sorular ile ilgili tartışamalar hala devam ediyor. Öğrenciler bazı soruların iptalini isterken, MEB'de bazı soruları değerlendirmeye aldı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavlarının 2016-2017 yılındaki 1.Dönem oturumları 23 ve 24 Kasım 2016 tarihlerinde yapıldı. 23 Kasım'da ilk oturuma giren öğrenciler, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü testlerini çözdü. 24 Kasım'daki ikinci oturumda ise öğrencilere Fen ve Teknoloji, İnkilap Tarihi ve Yabancı Dil testlerinden sorular yönetildi. Sınava 1.5 Milyon'dan fazla öğrenci katıldı.

Sınavların sona ermesinin ardından pek çok kişi hatalı soru olabileceğine dair yorumlarda bulundu. Öğrencilerin her biri için farklı sorularda hata olsa da, üzerinde genel bir anlaşmaya varılan ve "bu soru yanlıştı" denilen sorular da mevcut. Bu yüzden sınava giren öğrenciler; "TEOG 1.Dönem Sınavları'nda iptal edilen soru var mı? TEOG'da iptal edilen soru olacak mı? 2016 TEOG'da iptal edilen sorular" gibi aramaları internette sıkça yapıyor.

TEOG 1.DÖNEM SINAVLARI İPTALİ İSTENEN SORULAR

TEOG 1.DÖnem Sınavları'nın ardından öğrenciler bazı soruların hatalı olduğunu savundu. MEB ise iptali istenen bazı soruları incelemeye almış durumda. Soruların iptal olup olmadığı, MEB'İn incelemesinin ardından belli olacak.

İptali istenen sorular şu şekilde;

-Matematik testi A kitapçığı, ‘K ve L sayı doğrusu’ ile ilgili soru: Bu konu ilk dönem TEOG müfredatında bulunmuyor.
-Türkçe testi A kitapçığı, ‘Unutmak’ kelimesinin anlamıyla ilgili soru: Kelimenin anlamı soruda doğru kullanılmamış.
-İngilizce testi A kitapçığı, müzik aletleriyle ilgili soru: Sorudaki müzik aletleri müfredatta yok.
-Din kültürü ve ahlak bilgisi ‘Merve’nin babaannesi’ sorusu: Sorunun iki doğru cevabı var.

Bu 4 sorudan bir kaçı veya hepsi iptal edilirse, öğrencilerin hepsi bu soruyu doğru yapmış olarak kabul edilecek. Puan hesaplanırken bu sorular doğru kabul edileceği için, eğer sorular iptal olursa puan hesaplamanızı baştan yapmanız gerekebilir (eğer soruları yanlış yapmışsanız)

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
210 Yorum