TEOG 1.Dönem Sınavları ne zaman? TEOG 1.Dönem Sınavlarına ne kadar kaldı?

TEOG 1.Dönem Sınavları ne zaman? TEOG 1.Dönem Sınavlarına ne kadar kaldı?

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı başladığı Eylül Ayı'ndan beri tüm hızıyla devam ediyor. Bu yılın bir başka önemi ise, öğrencilerin geleceğine ilk adımı atacakları TEOG Sınavları. TEOG Sınavlarının ilk dönem oturumlarının ne zaman yapılacağı sıkça soruluyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş, yani kısaca TEOG, İlköğretim öğrencilerinin Ortaöğretim hayatlarına geçiş öncesi girdikleri sınava verilen addır. Öğrencilere TEOG Sınavlarında 6 farklı dersten, 2 dönem boyunca sınava giren öğrenciler, aldıkları puana göre Ortaöğretim kurumlarına yerleştirilirler.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı içindeki ilk TEOG Sınavları için de heyecan dorukta. Giderek yaklaşan 1.Dönem TEOG Sınavları için öğrenciler çalışmalarını hızlandırmış durumda. Geleceklerine ilk adımı atacak İlköğretim öğrencileri, TEOG Sınavlarının tarihlerini merak ediyor.

TEOG 1.Dönem Sınavları ne zaman?

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının ilk TEOG Sınavları 23-24 Kasım 2016 Tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler ise Çarşambe ve Perşembe günlerine denk geliyor. TEOG Sınavlarına 10 gün süre kaldı.

1.Dönem TEOG Sınavlarının mazeret sınavları ise 10-11 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

TEOG Sınavlarında her dersten öğrencilere 20 soru yöneltilecek. Doğru-Yanlış sayısı ise birbirini etkilemeyecek. 20 Soruluk her ders için öğrencilere 40 Dakikalık süre verilecek. Her gün için ise öğrencilere 120 Dakika toplam süre verilecek. Sınavda A,B,C,D olmak üzere 4 çeşit ayrı kitapçık bulunacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.