Temizlik işçisinden örnek hareket

Temizlik işçisinden örnek hareket

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan temizlik işçisi Ali Akalın, öğrencilere kitap okumayı sevdirmek için minibüs durağına kütüphane yaptı.

Nazilli Belediyesi'nde Temizlik İşçisi olarak çalışan Ali Akalın, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması için kendi imkanları ile yaptığı kitaplığı Arslanlı Mahallesi'nde bulunan bir minibüs durağına monte etti. Halk Kütüphanesi kurarak vatandaşların ve öğrencilerin kitap ihtiyacını karşılamak istediğini söyleyen Akalın, insanların minibüs beklerken dolaptaki kitapları alarak okuma alışkanlığı kazandığına dikkat çekti.

Ali Akalın'ın, duraklarda başlattığı bu uygulama mahalle sakinleri tarafından da destek gördü. Akalın, öğrencilerin kitap okumaları için durağa koyduğu kitaplığın şehrin tüm duraklarında olması gerektiğini belirtti. Öernek bir davranışla ilçede fenomen hale gelen Akalın, Sivil Toplum Kuruluşları'na kitap desteği konusunda çağrıda bulundu.

"KİTAP OKUMAYI SEVİYORUM"

Kitap okumayı sevdiğini söyleyen Ali Akalın ilkokul mezunu olduğunu belirterek; "Doçent ya da Profesör olmaya gerek yok, ben ilkokul mezunuyum ama kitap okumayı seviyorum insanlara kitap okumaları konusunda da yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.