Temizliğinizi kolaylaştıracak pratik öneriler

Temizliğinizi kolaylaştıracak pratik öneriler

Bu tüyolar sayesinde hem zamandan hem de deterjandan tasarruf edeceksiniz...

Evlerinizin temizliği için kadınlar büyük çaba ve zaman harcarlar. İşte pratik ve sıradışı temizleme yöntemlerinden bazıları...
Sihirli sünger
Küvetler, lavabolar, mutfak tezgahı ve kirli duvarlar için temizleme süngeri kullanın. Bu temizlikler için harcadığınız zamanın yarısını geri kazanacaksınız.
Sirkeden banyo kokusu yapın
Banyo ve tuvaletlerinizin güzel kokması için dışarıdan spreyler satın almanıza gerek yok. Eğer banyonuzda rutubet kokusu varsa sirke ve suyu karıştararak bir spreyin içine koyun ve banyonuza sıkın. Sirke kötü kokuyu emer.  Sirke kokusu da 5 dakika içinde yok olur.
Ponza taşı
Islak ponza ile fırınlarınızı temizleyebilirsiniz. Böylece kimyasallardan oluşan temizleyicilere de ihtiyacınız kalmaz.
Limon yağı ile banyonuzu parlatın
Limon yağı ile banyo karolarını temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda duşakabindeki su izlerini ve küflenmeyi önleyebilirsiniz.
Ahşap zeminlerin temizlenmesi
Ahşap zeminlerin temizlenmesi için su bazlı temizleyici maddeler kullanmanızı öneriyoruz. Sirke kullanmanız halinde poliüretan kaplamalarda aşınma yaşayabilirsiniz ve zamanla renginde solmalar meydana gelebilir.
Mikrodalgayı temizleyin
Bir bardak suyun içine karbonat ilave edin ve mikrodalganızın içinde 10 saniye tutun. Ardından mikrodalganızı bu su ile silin. Hem mikrodalganın için satın alacağınız temizleyicilerle silinmiş gibi temiz, hem de içindeki kokuların yok olduğunu göreceksiniz.
Kahve filtresi
Kahve filtrelerini, kağıt havlu gibi cam ve aynaların temizlenmesi için kullanabilirsiniz. Filtreler camlarını çizmez ve tüy bırakmaz.

Güneşlikler en iyi toz tutucudur
Pencerelerden gelen tozların evinizin içine yayınlamasını istemiyorsanız, size güneşlik kullanmanızı öneririz. Cam açıkken güneşlikleri kapalı tutun. Ayda bir kez güneşlikleri silin. Her zaman pencereden içeriye tozun girmesine engel olacaktır.

kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.