Telefonla dolandırıcılığa 'hutbe'de uyarı

Telefonla dolandırıcılığa 'hutbe'de uyarı

Antalya Manavgat'ta, İlçe Müftülüğü ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde telefonla dolandırıcılığa karşı din görevlileri tarafından cuma namazı hutbesinde bilgilendirme yapılıyor.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, telefonla dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyanık davranmaları konusunda uyardı. Emniyet, Güvenli Sokaklar Gülen Yüzler projesi kapsamında, vatandaşların uyarılması hususunda Manavgat Müftülüğü ile birlikte çalışma yaptı. Emniyet ve müftülüğün yaptığı çalışma kapsamında Manavgat'ın 106 mahallesinde görev yapan din görevlileri camilerde 'telefonda kendisini savcı, hakim, polis ve askeri personel olarak tanıtarak vatandaşların bilgilerinin terör ve suç örgütlerinin eline geçtiğini söyleyerek veya 'ödül kazandınız' diyerek kandırmak suretiyle vatandaştan para veya kredi kartı bilgilerini isteyen kişilere asla itibar etmemesini, hiçbir kamu görevlisinin kimseden para ile değerli eşya talep etmeyeceğini' hakkında bilgilendirme yapacağı belirtildi. 

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, yaptığı açıklamada, bu gibi olaylara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olması hususunda 21 Ağustos tarihinden itibaren ilçe merkezi ve mahallelerde bulunan camilerde cuma hutbesinde ve vaazlarda din görevlileri tarafından bilgilendirildiğini kaydetti. 

İlhan, ayrıca, Manavgat'ta bulunan ana caddeler, alışveriş merkezleri civarları, halkın yoğun olduğu yerlerde ve cami civarlarında toplumun insaf, acıma, yardımseverlik ve dini duygularını sömürmek suretiyle dilencilik faaliyetinde bulunarak maddi menfaat sağlayan kişilere karşı vatandaşların dikkatli ve duyarlı olması konusunda ilçe merkezi ve mahallelerinde bulunan camilerde cuma hutbesinde ve vaazlarda din görevlileri tarafından bilgilendirildiğini ifade etti. 

CİHAN


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.