Telefonda 'bip' sesi kalkarsa dava açacak

Telefonda 'bip' sesi kalkarsa dava açacak

Operatör değişikliğini haber veren sesin kaldırılmasına karşı çıkan Tüketiciler Birliği, “Bu kararla tüketici yanıltılır” diyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Sami Çaprak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), cep telefonlarında numara taşımada uyarı sesinin kaldırılması kararını dava edecek. Sami Çaprak, “Şebeke içi ve dışı aramalar arasında ücretlendirme farkları mevcut iken uyarı sesinin kaldırılması sürpriz faturalara yol açar. Yönetmelik değişikliği gerçekleşirse dava açacağız” dedi. Uyarı sesi sayesinde kullanıcıların, farklı bir operatörün hizmet verdiği numarayı aradığında, kendisini buna göre ayarlayıp sürpriz faturayla karşılaşmadığını söyledi.
Taslaktan uyarı sesiyle ilgili iptal maddesinin kaldırılması ya da abonenin geri dönüşü için daha etkili bir yöntem bulunmasını istediklerini ifade eden Çaprak, “Şebeke içi ve dışı aramalar arasında ücretlendirme farkları mevcut iken uyarı sesinin kaldırılması sürpriz faturalara yol açar. Yönetmelik değişikliği gerçekleşirse dava açacağız” diye konuştu. Çaprak, iptal kararı nedeniyle faturalarında artış meydana gelecek abonelerin, BTK'ya karşı tazminat davası açma hakkı olacağını sözlerine ekledi.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.