Telefon Dünyası Adeta Android’den İbaret

Telefon Dünyası Adeta Android’den İbaret

Akıllı cep telefonları üreticileri arasında rekabet her geçen gün kızışırken mobil işletim sistemleri arasındaki rekabet de aynı hızda devam ediyor. Bu yarışta Android önde görünüyor.

Akıllı cep telefonlarının dünya pazarındaki oranına bakıldığında Android ve ios işletim sistemli akıllı cep telefonlarının pazarın % 92'sine sahip olduğu görülüyor.

2012 yılının son çeyreğine ait olan istatistiklere daha detaylı bakıldığında Android işletim sisteminin ios'tan çok önde olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Öyle ki geride bıraktığımız yılın son üç ayında piyasaya sunulan android işletim sistemli akıllı cep telefonlarının sayısı 152.1 milyon adet. Akıllı cep telefonu pazarının lideri konumunda olan Android'li akıllı cep telefonlarının 2011 yılının son üç ayındaki satış sayısı ise 80.6 milyon adetti. Son iki yılın son çeyreğindeki rakamlar karşılaştırıldığında Android'in pazar payının %70'lere yükseldiği ortaya çıkıyor.
Aplle ise 2012'nin son üç ayında 47.8 milyon adet iPhone satışına imza attı. Apple'ın pazardaki payı da bu satış rakamlarıyla %24'ten %22'ye gerilemiş oldu.
Günümüzde akıllı cep telefonu işletim sistemlerinde Android ve iOs'un sözü geçiyor olsa da BlackBerry, FireFox, Ubuntu ve Phone 8 işletim sistemlerinin sektörde hızla yaygınlaşacağı ve rekabetin daha da kızışacağı son derece kesin bir konu. 


Stargundem