Telefon dolandırıcılığının ardı arkası kesilmiyor

Telefon dolandırıcılığının ardı arkası kesilmiyor

Türkiye'nin dört bir yanında insanları dolandırarak kazanç sağlayama çalışan kişiler, şehir merkezlerindeki insanların kendilerine pek inanmamaları üzerine rotayı ilçelere ve köylere yöneltti.

Bursa'nın Karacabey ilçesine dadanan telefon dolandırıcıları aradıkları iki kişiye kendilerini emniyet görevlisi olarak tanıttı. Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, telefon ettikleri ilk M.S.'den altınları ve paraları istedikleri yere bırakması istedi.

Dolandırıcılara inanmayan M.S., telefonu kapatmak üzereyken kızı İ.S.'nin de aranması üzerine ne yapacağını şaşırdı. İstenilenleri harfiyen yerine getiren M.S., evdeki altın ve paraları bir poşete koyarak istenilen yere bıraktı. Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan M.S. ve İ.S. polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Yaşanan bir başka dolandırıcılık olayında ise, telefonla kendilerini polis olarak tanıtan kişiler sert kayaya çarptı. E.A.'yı arayan telefon dolandırıcıları karşısındaki kişinin inanmayacağını fark ederek konuşmalarını kısa keserek telefonu kapattı.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.