Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi FETÖ

Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi FETÖ

Yeminli tercüman Atasoy, "FETÖ'cülerin banka hesabını bloke ettiği ve bu blokeyi kaldırabilecekleri" bahanesiyle bankadaki parasını isteyen telefon dolandırıcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeminli tercüman İsmail Atasoy, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, 20 Ekim günü saat 14.00 sıralarında cep telefonundan arandığını ve arayan kişinin kendisini Başkomiser Adem Çınar olarak tanıttığını belirterek, "Dolandırıcı, Fatih'teki Yavuz Sultan Selim Polis Merkezine gelip ifade vermemi istedi. 'FETÖ terör örgütünün telefon numaramı 15 Temmuz darbe girişiminde kullandığını ve konuyla ilgili ifadeye çağırdığını' belirtti." ifadesi kullanıldı.

Dolandırıcının, "bankadaki tüm parayı çekmesini" istediği de aktarılan dilekçede, "Paramı çektim fakat dolandırıcılık olduğunu anladığım için parayı vermedim. Gereğinin yapılmasını arz ederim." denildi.
Savcılık soruşturma başlattı

Başsavcılığın soruşturma başlatması üzerine müşteki olarak ifadesi alınan Atasoy, kendisine söylenenleri aynen yaptığını ve gidip bankadan parasını çektiğini söyleyerek, şu beyanda bulundu:

"Şüpheli bana sürekli, 'yeniden arayacakları için telefonu kapatmamı, soruşturmanın gizliliği açısından kimseyle konuşmamamı ve kendisine abi olarak hitap etmemi' söyleyince, şüphelendim. Görüşme yaptığımız sırada başka bir telefondan 155 polis imdat hattını aradım, polise durumu izah edince, polis memuru bana, 'bu kişilerin dolandırıcı olduklarını ve itibar etmememi' söyledi. Daha sonra telefonda şahıslara 'dolandırıcı olduklarını' söylediğimde bana ağır küfür etti ve telefonu kapattı. Herhangi bir zararım yoktur, şüphelilerin tespit edilmesini istiyorum, kimlik bilgilerimin ellerinde olduğunu düşünüyorum, davacı ve şikayetçiyim."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.