Telaferli Şii Türkmenlerin evleri yağmalandı

Telaferli Şii Türkmenlerin evleri yağmalandı

Irak'ın Ninova vilayetine bağlı Telafer kentinde yaşayan Şii Türkmenlerin terketmek zorunda kaldığı evlerinin yağmalandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Türkmen aktivist Murteda Musa, "Telafer'den kaçmak zorunda kalan Türkmenlerin evleri bir hafta önce yağmalanmaya başladı ve onlarca kamyon dolusu ev eşyasının el-Beac bölgesine doğru götürüldüğünü müşahade ettik" dedi.
 
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün evlerine dönmek isteyen Türkmenlerden sadece Sünni olanlarına izin verdiğini dile getiren Musa, "Dolayısıyla sadece Şii Türkmenlerin evleri sahipsiz ve yağmalamaya maruz kaldı" diye konuştu.
 
Telafer'den kaçarak evlerini terketmek zorunda kalan Türkmenlerden yüzlerce Sünni aile 2 gün önce IŞİD'in çağrısı üzerine evlerine dönmüştü.
 
 Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti. Çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.