Telafer operasyonu her an başlayabilir

Telafer operasyonu her an başlayabilir

ABD'nin terör örgütü DEAŞ'ın elinde bulunan Telafer'in kurtarılması operasyonuna katılacağı konuşuluyor.

Irak ordusunda görevli Albay Abdullatif Halid el-Halidi, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, "Telaferi'in doğusundaki Kahrez Askeri Üssü'nde ABD'li askerî danışmanlar ve destek topçu birliklerinin bulunduğunu" belirterek, Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna ABD askerlerinin katılmasının "kaçınılmaz"  olduğunu iddia etti. 
 
Telafer operasyonuna katılacak tüm güçlerin DEAŞ'ın bulunduğu  bölgelere sınır olan noktalara konuşlandığını belirten Halidi, söz konusu  güçlerin  operasyon için yakılacak yeşil ışığı beklediğini söyledi.Halidi, ayrıca kent sınırında konuşlanan güvenlik güçlerinin sayısının 40 bine ulaştığını ifade etti.
 
Halidi ayrıca, Irak Savunma  Bakanlığı bünyesinde yer alan terörle  mücadele timlerinin de Telafer operasyonuna katılacağını kaydetti.

HAŞDİ ŞABİ MİLİSLERİ DE KATILACAK
 
Musul'un batısında bulunan, nüfusun çoğunluğunu Türkmenlerin  oluşturduğu Telafer kentinin terör örgütü DEAŞ'ın elinden geri alınması için  yapılacak operasyona, Irak ordusu, federal polis güçleri, ABD'li askeri  danışmanlar ve Haşdi Şabi milislerinin katılması bekleniyor.
 
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, daha önce yaptığı açıklamada Telafer'i  kurtarma operasyonu için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirmişti.
 
Terör örgütü DEAŞ, Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer  alan, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer'i 16 Haziran 2014'te ele  geçirmişti.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.