Tel Abyad’da sessizlik hakim!

Tel Abyad’da sessizlik hakim!

IŞİD terör örgütü, yakın zamanda terk ettiği Tel Abyad’a dün düzenlediği saldırının ardından bugün kentte sessizlik hakim oldu.

IŞİD yaklaşık iki yıl boyunca elinde tuttuğu Tel Abyad’ı bölgedeki Kürt grupların saldırısı sonucu terk etmişti. Bu arada koalisyon güçlerinin havadan taarruzu ve çatışmaların şiddetlenmesiyle yaklaşık 23 bin Suriyeli Akçakale sınır kapsısından Türkiye’ye sığınmıştı. Dün öğlen saatlerinde ise Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan Tel Abyad’da iki haftalık suskunluğun ardından yine silah sesleri yükseldi. IŞİD militanları, kent merkezine motosikletlerle sızdı ve sivillere saldırdığı bilgisi alındı. Saldırı sonrası çatışmalardan kaçan Suriyelilere yine Türkiye kucak açtı. Dünkü saldırının ardından bugün ise Tel Abyad’ta sessizlik hakimken yer yer dumanlarında yükseldiği gözlendi. Her hangi bir tehlikeye karşı zırhlı araçlarla sınırda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Suriye'ye geçiş yapmak isteyenler ise Akçakale Sınır Kapısı'nda beklemeye koyuldu. Dün Suriye’den Türkiye’ye alınan bin mültecinin bir kısmı Mardin’in Derik İlçesi’ndeki çadırkentlere ve akrabalarının yanına giderken bir kısmı ise parklarda kalmayı tercih etti.

Öte yandan Suriye’de yaralanıp Türkiye’ye getirilen mültecilerin tedavileri devam ediyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.