Tekstil mühendisliğini seçene okurken maaş

Tekstil mühendisliğini seçene okurken maaş

Geçen yıl 233 öğrencinin burs almasını sağlayan moda endüstrisi, 2022'de de meslek seçimi yapacak başarılı gençleri sektöre kazandırmak istiyor.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, firmaların nitelikli tekstil mühendisliği ihtiyacına cevap verebilmek için Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile 'Tekstil Mühendisliği Algısının Geliştirilmesi' projesini yürüttüklerinden belirterek şöyle konuştu:

"Projemize 2018 yılında "Modanın Mühendisleri" ismiyle başladık. "Tekstilde Gelecek Var" felsefesiyle gençlerimizi Tekstil Mühendisliğini tercih etmeye davet ederek projeyi tüm Türk Moda Endüstrisinin projesi haline getirdik. Gençlerimizin proje kapsamındaki imkanlardan yararlanması için üniversiteye giriş sınavında başarı sıralamasının ilk 80 bin içerisinde olması, ilk 5 tercihinden birinin "Tekstil Mühendisliği" olması ve bu tercihine yerleşmiş olması gerekiyor. İlk 20 bine giren öğrencilere asgari ücret tutarında, 20-50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70'i, 50-80 bin arasındaki öğrencilere ise asgari ücretin yüzde 50'si kadar burs veriyoruz. Projenin ilk yılı 2019'da 92 öğrenci, ikinci yılında 74, üçüncü yılında ise 67 öğrenci burs aldı."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.