Teknoloji Geliştikçe Şifreler Artıyor

Teknoloji Geliştikçe Şifreler Artıyor

Günlük yaşantımız içersinde kartlarımız ya da cihazlarımız için kullandığımız şifreler insan beynine olumlu etkiler yapıyor.

Şifreler artık hayatımızın içerisinde fazlasıyla yer alıyor. Bilgisayarımızın şifresi, dosya şifresi, kasa şifresi, telefon şifresi ya da kart şifresi derken günlük yaşantımız içerisinde birçok şifre kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu şifreler bazen hayatımızı oldukça zorluyor. Bu kadar çok şifreyi ezberde tutabilmek de bilindiği gibi oldukça zor. Şifre kullanmamak da güven problemini beraberinde getirdiği için şifrelerle yaşamaya alışmış gibi gözüküyoruz. Kullandığımız birçok şifre var, bu şifreler unutulması haline zor anlar yaşamamıza neden oluyor. Acil durumlarda bir de şifre giriyor olmak da herkes için zaman kaybı oluyor, ancak bu şifreler insan beyni için oldukça yararlı gözüküyor.

Teknoloji geliştikçe karşımıza farklı cihazlar, farklı güvenlik yöntemleri çıkıyor. Yeni nesil cihazlarda güvenlik oldukça önemli ve üst düzeyde tutulabilmesi için birçok şifrelendirme işlemi yapılıyor. Cihazların sağlıklı olarak kullanılabilmesi için tabi ki bu şifrelerin ezberlenmesi gerekiyor. Teknolojik cihazlar ezber yeteneğimizin de gelişmesine neden oluyor. Bugün bir akıllı telefon kullanıcısının sorunsuz kullanım için en az 3 şifreyi aklında tutması gerekiyor. Hatta güvenlik sistemleri de kişiselleştirildiyse bu şifre sayısı daha da artıyor. Yeni nesil cihazlar bizleri şifrelerle yaşamaya alıştırıyor.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun da şifrelerin hayatımızda oldukça fazla yer etmeye başladığını dile getirdi. "Çok farklı alanlarda kullanılan şifreler hayatın vazgeçilmez güvenlik anahtarı haline geldi", diyen Murat Dursun, şifrelerin ne kadar önemli bir hay aldığını dile getiriyor. Ufuk Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Erdoğan da şifreler hakkında görüşlerini dile getirdi. Erdoğan'a göre günlük yaşamda kullanılan şifrelerin artması beyine olumlu katkılarda bulunuyor. Teknolojik gelişmeler artan şifre sayıları ile de insanlığa olumlu bir hizmet sunuyor.

Stargundem

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.