'Teknoloji Bağımlılığı' masaya yatırılıyor

'Teknoloji Bağımlılığı' masaya yatırılıyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında "Bilinçli İnternet Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı Çalıştayı" düzenliyor.

17 - 19 Ocak tarihleri arasında Abant'ta düzenlenecek çalıştayda, teknoloji bağımlılığıyla mücadele için ulusal ve uluslararası araştırmalarla belirtilen sorunların çözümüne yönelik inovatif yöntemler geliştirilecek.

Son yıllarda gelişen iletişim teknolojileri ve buna bağlı olarak artan teknoloji bağımlılığı, gelişmiş pek çok ülkeyi bu konuda somut adımlar atmaya yöneltiyor. Türkiye ise teknoloji kullanımında bilinçlendirme ve ekran bağımlılığını önleme konusunda eksikliklere sahip. Yeşilay ve BTK'nın koordinasyonuyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir tehlike olmaya başlayan "Teknoloji Bağımlılığı" sorununa yönelik, kamuoyunun farkındalığını artırmak ve konunun uzmanları ile pratik çözümler üretmek amacıyla bir çalıştay düzenleniyor.

Çalışma grupları konularıyla ilgili literatür taraması yaparak çalışma sonunda pratik çözüme dönük, uygulanabilir, etkin, somut ve ölçülebilir göstergelere dayalı 1 yıllık eylem planı hazırlayacak. Çalışma gruplarının odaklanacağı hedef kitle çocuk ve ergenler, anne-babalar, yetişkin bireyler, eğitimciler, psikolog, psikolojik danışman, psikiyatrist ve doktorlar, sivil toplum kuruluşları ve ilgili devlet kurumları olacak.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.