Tekne orucu tutan çocuklar Eyüp Sultan’da!

Tekne orucu tutan çocuklar Eyüp Sultan’da!

Ramazan ayı boyunca tekne orucu tutan çocuklar, oruçlarını Eyüp Sultan’da açtı. Çocukların oruç heyecanına eşlik eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Çocuklarımızı oruç tutmaya alıştırmak için böyle bir proje başlattık.

Eyüp Belediyesi tarafından oruç tutma çağına gelmemiş çocuklara orucu öğretmek ve çocukları Ramazan ayına ilişkin bilinçlendirmek amacı ile başlatılan ‘Tekne Orucu’ projesi kapsamında yarım gün oruç tutan çocuklar, Eyüp Sultan’da iftar yaptı. Karagöz-Hacivat oyunları eşliğinde eğlenerek oruç vaktini bekleyen çocuklar, öğle ezanının okunmasının ardından Filistin ve diğer Müslüman ülkelerdeki çocuklar ve aileler için dua ettikten sonra ellerindeki barış balonlarını havaya bırakarak oruçlarını açtı.

Çocukların tekne orucu heyecanına eşlik eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, çocuklar ile beraber oruç açmasa da çocuklara orucunu açmalarında ve yemek yemelerinde yardımcı oldu. Arefe günü son iftarını yapacak olan çocuklar, oruçlarını açtıktan sonra Ramazan eğlencelerine kaldıkları yerden devam etti.

“RAMAZAN’I HER KESİM İÇİN DÜŞÜNDÜK”

Çocukların tekne orucu heyecanına eşlik eden Eyüp Belediye Başkanı Aydın, “Biz Ramazan'ı her kesim için düşündük. Yaşlılar, kadınlar, erkekler ve tabii ki de çocuklar için düşündük. Çocukları es geçemezdik. Bu anlamda bizler bir geleneğimizi tekrar canlandıralım istedik. Anadolu’da tekne orucu diye adlandırılan, henüz oruç tutma çağına gelmemiş küçük çocuklarımızın öğlen namazına kadar yarım gün oruç tutmasını öngören geleneğimizi canlandırarak onları öğlenliğin, öğlen ezanıyla birlikte oruçlarını açmalarını öngörüyoruz. Hacivat-Karagöz, meddah gibi oyunlarla çocuklarımız hem eğleniyor hem de hoşça vakit geçiriyorlar. Hem de orucu, Ramazan’ı tanıyorlar, seviyorlar. Bir anlamda bir ünziyet oluşturuyoruz. Böylece hem çocuklarımızı mutlu ediyoruz, hem onlarla bir geleneğimizi ihya ediyoruz. Hem de özellikle veliler çok memnun kalıyor. Onların çok büyük bir ilgisi var. Dolayısı ile çok bereketli bir iş yaptığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Ramazan ayı boyunca İslam coğrafyasına yönelikte önemli etkinlikler yaptıklarını belirten Başkan Aydın, “Bizim bu coğrafyalara, bu coğrafyadaki olaylara, insanlara, toplumlara kayıtsız kalma gibi bir lüksümüzün olmadığını düşünüyorum. Biz bu sene Balkanlar'da üç noktada iftar yaptık. Çok bereketli, çok güzel oldu. Bosna’da ve Makedonya’da iftarlarımız oldu. Çok yüksek katılım oldu, çok ilgi alaka oldu. Bu trendimizi önümüzdeki sene arttırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

"RAMAZAN BİZİ BULDUĞU GİBİ BIRAKMAZ"

“Ramazan bizi bulduğu gibi bırakmaz sloganıyla Ramazan kampanyamızı başlatmıştık” diyerek sözlerine devam eden Başkan Aydın, “İnşallah Ramazan ayında Eyüp’te yaptığımız etkinlikler bizlerin ruh dünyasında, manevi dünyasında inşallah katkılar sağlamıştır. İnşallah Ramazan bizi bulduğu gibi bırakmaz. Ben bu anlamda herkesin Ramazan'ın bereketinden feyizlendiğini ümit ediyorum. Bu şekilde de hem bireysel anlamda hem toplumsal anlamda Türkiye’nin birliğine, beraberliğine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Yine bütün dünyada tüm mazlum coğrafyalarda da Ramazan'ın ve bayramın birlik, beraberlik, mutluluk ve esenlikler getirmesini Rabbimden temenni ediyorum” dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.