Tek plaka uygulaması sonuç verdi

Tek plaka uygulaması sonuç verdi

Trafikte tek plaka uygulamasıyla şehir içindeki araç trafiği yarı yarıya azaldı

Fransa'nın başkenti Paris'te bir süredir etkili olan hava kirliliği nedeniyle geçilen tek plaka uygulaması trafiği yarı yarıya azalttı.

Başbakan Jean-Marc Ayrault'un, geçen haftadan beri etkili olan hava kirliğini azaltmak için aldığı karar doğrultusunda bugün Paris ve 92, 93 ve 94 banliyölerinde saat 05.30'da başlayan tek plaka uygulamasının, trafiğe çıkan araç sayısını yarı yarıya azalttığı ve trafiğin de geçen pazartesiye göre iki kat daha akıcı olduğu duyuruldu.

Bugün gece yarısına kadar devam edecek tek plaka uygulaması için ek 700 polis memurunun yol kenarlarında ve ana arterlerde kontrol yapmak için hazır bulunduğu bildirildi.

Geçen haftadan beri devam eden hava kirliliği nedeniyle Paris'te hafta sonu toplu taşımadan ve belediyenin abonman kartıyla kullanılan bisikletlerden de ücret alınmamıştı. Ücretsiz toplu taşıma uygulamasına bugün de devam edildi.
Tek plaka uygulaması, yine kirlilik gerekçesiyle Paris ve çevresinde en son 27 Ekim 2011'de günübirlik olarak hayata geçirilmiş ve şehir merkezindeki karbondioksit oranını yüzde 20 azaltmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.