Tek partinin lokal yaptığı cami ibadete açıldı

Tek partinin lokal yaptığı cami ibadete açıldı

Tek parti döneminde halk evi ve lokale dönüştürülen Mihrişah Valide Sultan (Küçüksu) Cami, 84 yıl sonra yeniden inşa edilerek ibadete açıldı.

Tek parti döneminde Halk Evi ve lokal olarak kullanılan, yıkılan minaresinin yerine parti amblemi asılan Mihrişah Valide Sultan (Küçüksu) Cami 84 yıl sonra yeniden inşa edilerek ibadete açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beykoz Belediyesi tarafından 2013 yılında Tarihi Küçüksu Mesiresini canlandırmaya yönelik gerçekleştirilen projeyle Mihrişah Valide Sultan (Küçüksu) Cami'nin inşası başladı. Tarihi cami, arşiv fotoğrafları ve belgelerden yola çıkarak geçmişte olduğu gibi küfeki taşı ve horosan harcıyla aslına uygun olarak inşa edildi. Yaklaşık bir yıl süren inşaat sonunda Mihrişah Valide Sultan Camii 84 yıl sonra yeniden hayat buldu.
 
Cami'nin Halk Evi olarak kullanılmasının yanlış bir şey olduğunu ifade eden cami cemaatinden Mehmet Demir Öz, “Başka bir yere Halk Evi yapılabilir. Restore edilip tekrar cami olarak ibadete açılması bence doğru ve mantıklı bir karar” dedi.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.