Tek başına sınava alındı iddiasına yanıt

Tek başına sınava alındı iddiasına yanıt

ÖSYM, YGS'de hiçbir adayın bilgisayar tarafından rastgele biçimde belirlenmiş ve önceden bildirilmiş sınav salonunun dışında sınava alınmadığını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yer alan "Sınav skandalının perde arkası" başlıklı yazıdaki iddiaların incelendiği belirtilerek, olayın tamamen hayal ürünü, bir senaryoya dayalı yalan ve yanıltıcı olduğunun görüldüğü belirtildi.

2 milyon gencin hazırlandığı bir sınav öncesinde, en hassas oldukları bir zamanda yayınlanan yazının, kamuoyunda infial uyandıracak ve ÖSYM'yi de itham edecek şekilde sorumsuzca kaleme alındığı ifade edildi.

Sınav Güvenlik Tedbirleri ile Adayların Ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik  gereği hiçbir adayın nüfus cüzdanı veya pasaportla Giriş Belgesi olmadan sınava almadığı vurgulanan açıklamada, "Hiçbir aday, bilgisayar tarafından rastgele biçimde belirlenmiş ve önceden bildirilmiş sınav salonunun dışında sınava alınamaz ve alınmamıştır. Söz konusu sınavda ve sınav binasında yazarın hayal ürünü olarak belirttiği gibi bir olay gerçekleşmemiştir.  Adı geçen sınav binasında, tek başına sınava alınan aday olmamıştır" bilgisi verildi.

ÖSYM’nin sınav güvenliği için geliştirdiği ve haksız kazanımların önüne geçen, her adaya farklı soru kitapçığı uygulamasının, başarıyla yürütüldüğü, hangi soru kitapçığının hangi adaya verileceğinin sadece aday salondayken belli olduğu belirtilen açıklamada, "Bu nedenle söz konusu hayal ürünü olayın gerçekleşmesi kesinlikle mümkün değildir" ifadesi kullanıldı.

Söz konusu okulda bahse konu sınavda yüksek başarı gösteren bir aday bulunmadığına işaret edilen açıklamada,  "2014-YGS öncesi böylesi provokatif ve asılsız, kurgu haberlerin paylaşılması sadece toplum huzurunu bozan unsurlardır ve yazar hakkında, yalan haber yazma, ÖSYM’nin kurumsal güveni zedeleme ve toplum huzurunu bozma girişimlerinden dolayı gerekli yasal işlem başlatılmıştır" değerlendirmesinde bulunuldu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.