Tehlikeli çıktı, kablolar tek tek toplatılıyor!

Tehlikeli çıktı, kablolar tek tek toplatılıyor!

Piyasaya sürülen tüm elektronik cihazlar, üretim aşamasının tamamlanmasından sonra detaylı şekilde kontrol ediliyorlar.

Bu kontrolü tam olarak gerçekleştirmeyen bazı firmalar, cihazlarını satışa sunduktan sonra kullanıcıların hayatlarını tehlikeye sokabilecek durumlarla karşılaşabiliyorlar.

Bu durumlardan birisini yaşayan firmaların arasına, güvenlik konusunda taviz verdiğini göremeye alışık olmadığımız Microsoft da katıldı.

Microsoft, ürettiği Surface Pro, Surface Pro 2 ve Surface Pro 3 tabletlerin şarjkablolarında büyük bir sorun olabileceğini belirtti. Yapılan açıklamaya göre şarj kablolarının adaptör ile bağlantısını sağlayan bölümde bir koruma parçası eksik.

Bu eksiklik nedeniyle şarj kabloları büküldüğü zaman açılmalar oluyor ve buna bağlı olarak yangın çıkabiliyor. Microsoft'un belirttiğine göre Surface Pro, Surface Pro 2 ve Surface Pro 3 kullanıcılarından 56 yangın vakası şikayeti geldi. Şikayetlerin araştırılmasının ardından bu sorunun kaynağı bulundu.

Bu nedenle yaklaşık 2 milyon 250 bin adet satılmış olan Surface Pro, Surface Pro 2 ve Surface Pro 3'ün şarj kablolarını geri çağırmaya hazırlanan Microsoft, bu kabloları yenileri ile değiştirecek.

Webtekno'nun haberine göre yeni şarj kablolarının eskisinden tek farkı, koruma amacıyla yerleştirilmiş olan parça. Böylesine küçük bir parçanın değişiminin çok pahalıya mal olacağını düşünmüyorum.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.