Tefsir Akademisyenleri: Kur'an'a yapılanlar sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlattı

Tefsir Akademisyenleri: Kur'an'a yapılanlar sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlattı

Bu tür eylemler Türkiye tefsir akademisyenleri olarak bizlere İslam medeniyetini vahyin doğrultusunda ihya etme sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlatmaktadır

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösteren Türkiye Tefsir Akademisyenleri Platformu, olayın İslam medeniyetini vahyin doğrultusunda ihya etme sorumluluğunu bir kez daha hatırlattığına dikkat çekildi.

Platformun açıklaması şöyle:

Türkiye Tefsir Akademisyenleri Platformu olarak İsveç Türkiye Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerime yönelik saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu eylemin açık bir suç teşkil ettiği ve ifade özgürlüğünün istismarı olduğu şüphesizdir.

Bu eylem, polis korumasında ona izin veren İsveç yönetimi için de bir utanç kaynağıdır. Bu tür nefret suçlarının ve İslam karşıtlığının insanlığı taşıyacağı güvenli bir mekân mevcut değildir. Umulur ki birtakım Batı ülkeleri bu konuda kendilerini gözden geçirirler.

Öte yandan ifade etmeliyiz ki bu tür eylemler Türkiye tefsir akademisyenleri olarak bizlere İslam medeniyetini vahyin doğrultusunda ihya etme sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlatmaktadır. Anlaşılan o ki, daha çok çalışmalı ve özlem duyulan daha huzurlu ve adil ortamı insanlığa takdim etmeliyiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum