Tedavisi için "sosyal medya" umut oldu

Tedavisi için "sosyal medya" umut oldu

Bursa'da yaşayan doğuştan serebral palsi hastası Hüseyin Can Yıldırım'ın omurga eğriliği sorununun giderilmesi için yapılacak ameliyatın parası, Facebook'ta başlatılan kampanyada toplandı.

Bursa'da, doğuştan serebral palsi (beyin felci) hastası olan 17 yaşındaki Hüseyin Can Yıldırım'ın skolyoz (omur eğriliği) ameliyatı masrafları, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yakınları tarafından başlatılan kampanyada toplanan paralarla karşılanacak.

Hüseyin Can Yıldırım'ın annesi Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği Kadın Kolları Başkanı Özlem Şeker, hem çocuğunun hastalığıyla ilgilendiğini hem de dernekteki diğer engelli ailelerine yardımcı olduğunu söyledi.

Çocuğunun rahatsızlığını doğumundan 7 ay sonra öğrendiklerini belirten Şeker, "Üçüncü çocuğum Hüseyin Can, gayet sağlıklı doğdu. Anormal bir durum beklemiyorduk. Her şey gayet güzel gidiyordu. 7 aylıkken oturamayınca durumundan şüphelendim. Doktora gittik. Tetkikleri yapıldı. Sonuçları aldığımda doktoru bana, 'Çocuğun hiçbir zaman diğer çocuklar gibi olmayacak' diyerek onun hastalığı hakkında bilgi verdi" diye konuştu.

Oğlunun zor bir yaşamı olduğunu dile getiren Şeker, şöyle devam etti:

"O, hayatımın neşe kaynağı. Kendimi onsuz düşünemiyorum. İkimiz biriz. 24 saatimiz beraber geçiyor. Algısal olarak iyi ancak durumu ağır. Çok mücadele verdik. Hayatımız zor ama bir zaman sonra her şey normale dönüyor, zor da olsa alıştık. En çok sıkıntı çektiğimiz nokta bürokrasiyle ilgili olan bölümler. Zorlandığımız bir başka konu da bu hastalıkla gelen sorunlar. En ciddisi epilepsi. Her gün defalarca nöbet geçiriyor, kontrol altına alınamıyor. Son birkaç senedir de omurga eğriliği var. Ameliyat olması gerekiyordu ama sağlık sorunlarının durumunun ciddiyetinden dolayı ameliyatı göze alamadık. Riskli bir ameliyattı ama başka bir çaremiz yok. Ameliyat olmazsa da gidişatımız iyi değil. Solunum sıkıntısı da yaşamaya başladı. Cesaret ettik. İnşallah gelecek ay ameliyat olacak."

"BEKLENTİM YOKTU"
Ameliyatın özel bir hastanede yapılmasının gündeme geldiğini ancak buna maddi imkanlarının elvermediğini söyleyen Şeker, oğlunun durumunu paylaştığı akrabaları ve yakınları tarafından Facebook'ta yardım kampanyası başlatıldığını aktardı.

Bu kampanyanın, kendi talepleri doğrultusunda gerçekleşmediğine değinen Şeker, "Kuşadası, Ankara, İstanbul, Kocaeli ve daha birçok yerden insanlar bize yardım etmek istediler. İstanbul'da bir tiyatro grubu, özel bir gece düzenleyip onun gelirini bize vermek istiyor. Hiç kimseden bir yardım talebinde bulunmadan bu kadar çok insanın bize yardım elini uzatması beni çok duygulandırdı. Böyle bir beklentim yoktu. 'Bu hastane ücretini nasıl öderim?' diye kara kara düşünüyordum" ifadesini kullandı.

Şeker, bütün bu yardımların bir yerde toplanması için bankadan hesap açılması gerektiğini belirtti.

MÜJDELİ HABERİ VERMEK İSTİYORUZ
Hesap açılmasına sıcak bakmadığı halde hayırseverlerin isteklerini kıramadığını anlatan Şeker, şunları kaydetti:

"İki hafta önce açtırdığım hesaba çok büyük bir ilgi duyuldu. 100'e yakın kişi bağışta bulundu. Hiç tanımadığım insanlardan, farklı illerden, Türkiye'nin dört bir yanından bize yardımlar gelmeye başladı. Şu anda neredeyse ameliyat parası tamamlandı. Şimdi de ameliyatını yaptırarak bize yardım eden herkesin beklediği müjdeli haberi vermek istiyoruz. Bizim durumu kendi sosyal paylaşım sayfalarında paylaşan o kadar kişi oldu ki onların bu paylaşımlarını görüp bize ulaşanlar karşısında çok şaşırdım. Toplumumuz çok duyarlı ama hiç tanımadığı birine bu denli yardım etmeleri karşısında çok duygulandım. Kuşadası'nda Hüseyin Can'ın ameliyat giderleri için yiyecek kermesi izni alan kadınlar kilolarca sarma sarıyor. O anda hissettiklerimi kelimelerle anlatamam."

Özlem Şeker, 7 yıl önce eşinden ayrıldığını ve diğer iki çocuğunu okuttuğunu dile getirerek, hiçbir zaman karamsarlığa düşmediğini ve engelli oğluyla yaşama daha sıkı tutunduğunu sözlerine ekledi.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.