Tedavide artık yerli protez dönemi

Tedavide artık yerli protez dönemi

SAÜ ve MARKA işbirliğiyle kurulacak Türkiye'nin ilk Ortopedik Dental İmplant Analiz ve Test Laboratuvarı'nda, ameliyatla vücuda yerleştirilen ithal parçalar Türkiye'de üretilecek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliğiyle kurulacak Türkiye'nin ilk Ortopedik Dental İmplant Analiz ve Test Laboratuvarı'nda, şimdiye kadar ameliyatla vücuda yerleştirilen ithal metal parçalar, artık yerli olarak üretilecek.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mali destek programları kapsamında birçok projeye 44 milyon lira destek sağladıklarını anlattı.

KOBİ'lerin rekabet gücünün artırılması, KOBİ'lerin Ar-Ge yenilikçilik projelerinin desteklenmesi ve üretim süreçlerinin çevreye daha az zarar verecek proseslere dönüştürülmesi için çalıştıklarını vurgulayan Akbulut, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal kalkınma eksenli projelerine destek verdiklerini söyledi.

KOBİ'lere yönelik mali destek programı açtıklarını anlatan Akbulut, "Burada turizm alanında 8 milyon lira, makine imalatında 6 milyon lira, temiz üretimde 5, bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza ise 2 milyon liralık mali desteğimiz olacak. Patenti alınmış ürünlerin ve faydalı modellerin ticarileştirilmesiyle ilgili projelere de destek vereceğiz. Proje sahiplerini 31 Ocak'a kadar MARKA'ya bekliyoruz" diye konuştu.

Akbulut, Türkiye ve dünyada rekabetçi bir bölge haline gelmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, yaşanılabilir bir bölgede olmak istediklerini, ekonomiye çevre değerlerini feda etmek istemediklerini dile getirdi.

MARKA olarak ana hedeflerinin, sosyal kalkınmayı ekonomik kalkınmayla gerçekleştirerek, bölgede yaşayan insanların hayat standardını yükseltmek olduğunu anlatan Akbulut, bu hedef doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Vücudumuza artık yerli metal parçalar yerleştirilecek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile yüksek teknoloji alanında bir çalışma yürüttüklerini bildiren Akbulut, "SAÜ ile beraber şu ana kadar ithal gelen ve Türkiye'de tıp alanında yapılmayan Ortopedik Dental İmplant Analiz ve Test Laboratuvarı'nı kurmak istiyoruz" dedi.
Akbulut, yaklaşık 3 milyon liralık destek sağlayacakları proje sayesinde ithalatın azalmasına, yerli üretim anlamında kapasite oluşturulmasına ve üniversite-sanayi işbirliğini sağlamaya katkıda bulunacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Ortopedik olarak vücuda ameliyatla yerleştirilen metal parçalar var. Bu parçalar, kırılan kemiklerin ya da desteklenmesi gereken kemiklerin yerine konulan implantlar. Bunların üzerine kemik kaplama yapılması gerekiyor ki daha sonra vücutta problem olmasın, vücutla uyumlu bir şekilde devam etsin. İnşallah burası, bunların kaplamalarının ve testlerinin yapılacağı bir laboratuvar olacak."
Şimdiye kadar ithal gelen malzemeleri SAÜ ile beraber yerli olarak üreteceklerini dile getiren Akbulut, bununla ilgili görüşmelerin devam ettiğini, yakın zamanda laboratuvarın kurulumuna başlayacaklarını bildirdi.

Akbulut, ithalatı azaltmak, ihracatı artırmak ve yerli üretimi teşvik etmenin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Akbulut, "Kapasitemiz, potansiyelimiz ve insan kaynağımız var. Neden bunlardan faydalanmıyoruz, Bunlardan faydalanalım, gücümüzü geliştirelim. Türkiye ancak bu şekilde ihracat hedeflerini yakalayabilir, milli gelirini artırabilir. Bu projeyi, diğer pek çok proje gibi önemsiyoruz. İnşallah bunun gibi pek çok projeyle Sakarya ve diğer şehirlerimizde faaliyette bulunmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.