Tebliğ Cemaati liderine hapis cezası!

Tebliğ Cemaati liderine hapis cezası!

Kazakistan'da Tebliğ cemaati lideri olduğu iddia edilen bir kişiye hapis cezası verildi.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Kazakistan'ın Almatı şehrinde Bostandik Bölge Mahkemesi'nde görülen davada Tebliğ Cemaati liderine 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Mahkemenin kararında daha önce sabıkası bulunmayan Saken Tulbaev eyleri sebebiyle "Kamu düzeni ve güvenliğine karşı” suç işlediği belirtildi. Tulbaev'in yasaklanan "Tebliğ Cemaati"nin faaliyetlerine katıldığı ve davet faaliyetlerinde bulunduğu kaydedildi.

Mahkemeye göre, sanığın dairesi arandığında dini kitaplar ve broşürler bulundu. Ancak sanık mahkemede bu suçlamaları reddetti ve bulunan malzemelerin arama sırasında polis tarafından evine bırakıldığını söyledi.

Kararda ayrıca Saken Tulbaev'in 1990'lardan beri "Tebliğ Cemaati" propagandası yaptığının ve bundan önce yurtdışındaki dini merkezlerde eğitim gördüğünün tespit edildiği ifade edildi.

Hindistan ve Pakistan merkezli "Tebliğ Cemaati" ilk olarak Özbekistan'da ‘radikal' olduğu iddiasıyla yasaklanmıştı. Bu cemaat 2006 yılında Tacikistan'da, 2009 yılında Rusya'da ve son olarak 2013 yılında Astana Mahkemesince Kazakistan'da yasaklanmıştı.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.