TDV'den Suriyeli Türkmenlere bayram yardımı

TDV'den Suriyeli Türkmenlere bayram yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temin edilen 12 tır insani yardım Suriye'nin Halep kentindeki Türkmen ve Arap ailelere ulaştırıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından İzmir Müftülüğü'nün koordinesinde hayırsever iş adamlarından toplanan gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan yardım tırlarından 5'i Halep'te, 7'si ise Azez'de dağıtılmaya başlandı.

Suriye'deki yardımları organize eden Suriye Türkmen Milli Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağıtılmaya başlanan yardımların un, şeker, makarna, yağ, çocuk bezi ve diğer zorunlu temel gıda maddelerinden oluştuğunu söyledi.

Türkiye'den yapılan yardımların süreceğini belirten Cevizci, ''Ramazan Bayramı nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'deki Türkmen ve Araplara gönderilen yardımlar, halk tarafından memnuniyetle karşılandı'' dedi.

Almanya Yeşiller Partisi'nde iki dönem milletvekili seçilen Türkmen asıllı Cemal Karslı da Suriye'de yapılacak yardımlara aracılık etmeye çalıştığını kaydetti.

"Allah onlardan razı olsun"

Havan Killis köyünde yardım alan  90 yaşındaki Döne Mahmut, yardımlar için Türk yetkilileri ve Türk halkına teşekkür ederek, "Allah onlardan razı olsun'' dedi.

İbrahim Muhammed de Türk halkının kendilerine sahip çıktığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.