TC Kimlik No ile SGK SSK prim sorgulama

TC Kimlik No ile SGK SSK prim sorgulama

SGK hizmet dökümü alarak SSK prim borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. TC Kimlik No ile hizmet dökümü sorgulayın! TC Kimlik Numaranız ile SGK - SSK hizmet dökümü sorgulaması yapıldığını biliyor musunuz?

Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi ile vatandaşlar emeklilik bilgileri ile bilgiler sigorta ve prim ödemeleri ile ilgili bilgilerin hepsine ulaşabilmektedirler. SGK hizmet dökümü belgesi vatandaşların sigorta ve emeklilik bilgilerinin bulunduğu bir belgedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar sigorta bilgilerini ve emeklilik bilgilerini bu belge ile ulaşabilirler. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu altında ne kadar çalıştığınızı, ne kadar sigortanızın yattığını, ilk sigortalı işe giriş çıkış tarihiniz, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsini ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmetlerinden bir tanesi eğer Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan bir vatandaşsanız kaza ve Hastane masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır.

TC kimlik No  ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK- SSK sorgulama işlemlerinizi haberimizde kolaylıkla yapabilirsiniz. TC kimlik no ile SGK-SSK Hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? Hizmet dökümü almak için ne gerekir? SGK ile ilgili tüm işlemlerinizi sorgulama sayfasında yapabilirsiniz. SGK-SSK randevu, hizmet dökümü, sorgulama işlemleri ve dahası. E-SGM üzerinden şifresiz SGK-SSK Hizmet dökümü almanız mümkün.

E DEVLET GİRİŞ

E-Devlet Üzerinden SSK Sigorta Sorgulama İçin tıklayın

E-SGM Üzerinden SSK Sigorta Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!

E-SGM Üzerinden BAĞ-KUR Sigorta Sorgulama İşlemi İçin tıklayın

E-Devlet BAĞ-KUR Sigorta Sorgulama İşlemi İçin tıklayın

Ziraat Bankası SGK Borç Sorgulama İçin tıklayın

SSK sorgulama ve hizmet dökümü alma işlemlerinizi T.C. kimlik numaranız ile gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulamaları şu sıralar e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. SGK resmi internet sitesi üzerinde bakım olduğundan dolayı vatandaşlar SSK sorgulama işlemlerini T.C. kimlik numaraları ile e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte sigorta mükellefleri artık çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerini dijital platform üzerinde yapabilme imkanı bulunuyor. Gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun dijital hizmetleri ile birlikte artık SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. SGK sorgulama ve SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayınızı ve SSK prim borç sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Özellikle de teknolojinin sağladığı avantajlar ile birlikte artık sigorta mükellefleri bulundukları her yerden internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sayede SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü alma işlemleri online yapılabilmektedir. Şifreli ve şifresiz olarak yapılabilen SSK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemleri yazımızın devamında detaylı olarak anlatılmıştır. SSK gün sorgulama konusunda vatandaşların uzun yıllardan beri E SGM hizmet ekranı üzerinden sorgulama yapma alışkanlığı bulunsa da devletin bakıma aldığı portla üzerinden şu an için herhangi bir sorgulama imkanı bulunmamaktadır. Üstelik sistem kapalı olduğu için ulaşabilmeniz de mümkün değildir.

E SGM hizmet ekranının kapalı olması nedeniyle E Devlet üzerinden sigorta sorgulama yapmanız gerekecektir. Sigorta sorgulama konusunda SGK tarafından sunulan hizmetlerdenyararlanarak E Devlet üzerinden de sigorta bilgilerinize ulaşarak tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu bakımdan vatandaşların online olarak yine sigorta sorgulama yaparak bilgilere ulaşmanız mümkündür. Sigorta sorgulama konusunda bilgi almak için sigorta türünüze göre seçim yapmanız gerekmektedir. Aksi halde ilgili yanlış sigorta türünde yapacağınızsorgulamalarda sigorta bilgileriniz yayınlanmayacaktır. Bu nedenle SSK gün sorgulama konusunda bu detaya dikkat etmeniz ve 4A, 4B ve 4C olmak üzere ilgili sigortaya göre sigorta sorgulama yapmanız gerekmektedir.

SSK Sorgulamaları İle Neler Öğrenilir?

SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.

T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.

SGK’nın Görevleri Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun (SGK) bazı görevleri çeşitli birçok görevi bulunmaktadır. SGK’ nın bazı görevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:
•    SGK, sosyal güvenliğe ait olan tüm konularda uluslararası gelişmeleri izlemektedir ve gerekli olan tüm değerlendirmeleri yapmaktadır. 

•    SGK, kendi kurumuna bağlı bulunan gerçek ve tüzel kişilere hizmet sunar ve bu şekilde onları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmektedir.

•    SGK, sosyal güvenlik kapsamında kamu idareleri için iş birliği kurmaktadır ve bu şekilde koordinasyonu sağlamaktadır.

•    SGK, bazı sosyal güvenlik politikaları uygulamaktadır. Bunlar; ulusal kalkınma politikaları ile yıllık uygulama programları gibi politikalarıdır.

•    SGK, sosyal güvenlik politikalarının daha güncel, daha yeni, daha iyi olmasına yönelik çalışmalar yapar.

•    SGK, yabancı ülkeler ile yapılacak olan sözleşmeleri yürütür ve bunlara ait çalışmalar yapar.

•    SGK, bu kanun ile veya başka kanunlar ile kuruma verilen görevleri yerine getirmektir.

Bu şekilde SGK’ nın bazı görevlerini belirtmek mümkündür. Bu maddelerin dışında da SGK’ nın birçok görevi bulunmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İle Yararlanılan Bazı Hizmetler

SGK’ nın kendi resmi sitesinde E-SGM uygulaması üzerinden birçok farklı hizmetten yararlanabilir. SGK’ nın resmi sitesi üzerinden yararlanılan bazı hizmetler şunlardır: SGK Kesenek Bilgi Sistemi, SGK E-Bildirge, SGK Evrak Takibi, SGK Kart ile Prim Ödeme, SGK maaş bordrosu, SGK maaş hesaplama, SGK yurtdışı borçlanması, SGK borç ödeme, SGK işe giriş, SGK iş göremezlik, SGK SSK rapor parası, SGK yetim aylığı, SGK E-Hizmet, SGK SSK hizmet dökümü sorgulama gibi hizmetlerdir.

SGK SSK Nedir?

SSK, SGK’ nın 4A sigorta koluna bağlı kişilere denilmektedir. Bir işveren tarafından SGK’ ya bağlı olarak çalıştırılan kişilere SSK’ lı kişiler adı verilmektedir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmekteyiz. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmek bize önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlamaktadır. İnternet üzerinden yapılan işlemlerin güvenli ve hızlı olması çok önemlidir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi SGK’ nın resmi sitesi üzerinden hem hızlı hem de güvenli bir şekilde yapabilmekteyiz. Bu anlamda SGK’ nın resmi sitesi üzerinden SSK ile ilgili yapabileceğimiz pek çok işlem vardır. SSK hizmet dökümü sorgulama işlemini de SGK’ nın resmi sitesinden yapabilirsiniz. SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile SSK ilk işe giriş tarihi öğrenme, SGK SSK sicil numarası öğrenme gibi işlemlerimizi de yapabiliriz. Ayrıca çalıştığımız yerde ne zaman işe girdiğimizi ya da ne zaman işten çıktığımızı, işyerinde yatırılan SGK SSK prim miktarını öğrenme ve toplam SGK SSK prim miktarını öğrenme gibi pek çok işlemimizi de SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi sayesinde kolayca öğrenebiliriz. Bu yazımızda SGK’ nın resmi sitesi üzerinden SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır bu konuyu detaylı bir şekilde anlatacağız.

ESGM ile SGK Hizmet dökümü sorgulama dışında öğrenebileceğiniz şeyler ise şunlar;

- TESCİL KAYDI TESPİTİ 
Tescil Kaydı Tespiti 4A 
Tescil Kaydı Tespiti 4B 
Tescil Kaydı Tespiti 4C
 
- EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ 
Emekli Aylık Bilgisi 4A 
Emekli Aylık Bilgisi 4B 
Emekli Aylık Bilgisi 4C
 
- EMEKLİ AYLIK KESİNTİ 
Emekli Aylık Kesintisi 4C
 
- HİZMET BİLGİSİ 
Hizmet Bilgisi 4A 
Hizmet Bilgisi 4B 
 
- İŞGÖREMEZLİK ÖDEME 
Ödeme Görme 4A - 4B 
 
- PROVİZYON SORGULAMA 
Sağlık Provizyon 
 
- GSS TESCİL VE PRİM BORCU SORGULAMA 
GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama 
 
- İSTEĞE BAĞLI 4C BİLGİLERİ 
Tescil ve Tahakkuk Görüntüleme 
 
- SGDP TESCİL KAYDI SORGULAMA 
SGDP Tescil Kaydı 

Ne zaman emekli olurum? SGK emeklilik hesaplama

Emekli olacağı zamanı öğrenmek isteyenler SGK'nın internet sitesi üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum sayfasını kullanarak bunu çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. Tek yapmaları gereken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesinde yer alan http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ sayfası üzerinden gerekli bilgileri girerek emeklilik zamanlarını hesaplamalarıdır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.