TBMM Darbe Komisyonunda Risale Haber açıklaması

TBMM Darbe Komisyonunda Risale Haber açıklaması

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda ambargo izahı

İbrahim Mert’in haberi:

RİSALEHABER-Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, 15 Temmuz’dan sonra hükümete yakın medyanın kendisine ambargo uyguladığını, FETÖ ile ilgili yazdıklarının sadece Risale Haber tarafından yayınlandığını söyledi.

RİSALE-İ NUR İÇİN YASAL DÜZENLEMEYİ BİZ YAPTIK

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda konuşan Akgündüz, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır’ın sorularını cevapladı.

Satır, soru sormadan önce Risale-i nur kitaplarının tahrif edilmesine karşı yaptıkları yasal düzenlemeyi hatırlattı: “Biraz evvel dediniz ki: ‘Said Nursi kitaplarını veya öğretisini tahrifat yapıyorlardı.” Bununla ilgili 24’üncü dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla biz yasal düzenleme yaptık, belki biliyorsunuz.  Bu konudaki teşekkürünüzü de zabıtlara geçirmek isteriz çünkü 24’üncü dönemde 17 -25 Aralık olaylarından sonra biz çeşitli baskılar altındayken bu maddenin geçmesi gerektiğine karar verdik ve bir gece içerisinde de bu kanun çıkardık. Bunu söylemek istiyorum.”

MEDYADA SİZİ GÖREMEDİK

Milletvekili Satır, ardından Akgündüz’ün neden medyada pek yer almadığını sordu:
“Medyada sizi görmedik, FETÖ gibi konularda özellikle, görmedik. Bizim eksikliğimiz mi, yoksa siz sadece bunları düşündünüz, kendi camianız içinde mi anlattınız? Çünkü bunlar, Türkiye’de toplumun her kesimine, bölgelerin hepsine her yaş grubuna, zengine, fakire, doğulusuna, batılısına, herkese bir şekilde nüfuz ettiler. Siz sadece kendi çevrenizde mi mücadele ettiniz veya eleştirdiniz; bunu sormak istiyorum.”

RİSALE-İ NUR BASIMINI ALLAH BU HÜKÜMETE NASİP ETTİ AYASOFYA’YI DA AÇARSINIZ İNŞALLAH

Risale-i Nur’un Diyanet tarafından basılması meselesinin Bediüzzaman Hazretleri’nin Adnan Menderes’ten isteği olduğunu bunun AK Parti’ye nasip olduğunu belirterek, Ayasofya’nın açılmasını da hatırlattı: “Allah bu Hükûmete nasip etti, buna teşekkür etmek bizim vazifemiz. İkincisi de “Ayasofya’yı beş yüz yıllık eski hâline iade et.” diyor. Ümit ederim, siz milletvekilleri, buna da mazhar olursunuz.”

RAPOR YAZDIM SADECE RİSALE HABER YAYINLADI

Medyada neden çok görünmediğine açıklık getiren Akgündüz, sadece Risale Haber’in yazılarını yayınladığını şöyle anlattı:
“Ben, ta dershane tartışmalarından beri hem makale yazdım hem kitap yazdım. Hakkın Hatırı Âlidir kitabım bu tür makalelerimin derlenmesinden meydana gelmiştir. Ama özellikle 15 Temmuzdan sonra hükûmeti destekler görünen sağ medya bana ambargo uygulamıştır. Evet, 15 Temmuz sonrası da ambargoya devam etmişlerdir. Hatta, sizin çok iyi bildiğiniz, en eski dindar kanallardan birinin genel müdürü benim arkadaşım; aradım, dedim ki: “Yahu, bu nedir, ambargo? Bak, bir kısım insanlar Bediüzzaman’a ve Risale-i Nur’a, kırmızı kitaplara itiraz ediyorlar. Müsaade edin, her şeyi açıklayayım” dedim. TBMM Komisyonuna sunduğum FETÖ raporunu yazdım, sadece Risale Haber yayınladı. Çünkü, ben doğruları konuşuyordum. Maalesef, böyle bir durum söz konusu yani bunu bilmenizi isterim.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.