TBMM Başkanı Kahraman: O yere Atatürk'ün resmi konmayacak gerek görmüyorum

TBMM Başkanı Kahraman: O yere Atatürk'ün resmi konmayacak gerek görmüyorum

CHP'li milletvekili istedi Kahraman cevap verdi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Mecliste Atatürk resmi asılması için yapılan talebi “Meclisin her yerinde Atatürk resmi var o yere o resim konmayacak gerek görmüyorum” sözleri ile geri çevirdi.

T24 sitesinde yer alan habere göre TBMM Başkanlık Divanı önceki gün İsmail Kahraman Başkanlığı’nda 4 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdi. Kahraman toplantıda, bir süre önce bazı gazetelerde çıkan ‘TBMM binası için yeni yer arayışı haberlerini gündeme getirerek bunları yalan haber olarak nitelendirdi. Alınan bilgiye göre, Kahraman, “Yeni bir yer arayışımız yok. Yer almıyoruz. Meclis’i taşımayacağız. Böyle bir düşüncemiz yok. Yerimiz geniş. Burası gayet yeterli. İhtiyaca göre yeni yapılar olabilir ama yeni yapılar mevcut yapıların mimarisine uygun şekilde inşa edilmeli” dedi.
 
Kahraman: Meclis’in her tarafında Atatürk resmi var; gerek görmüyorum

Toplantıda, CHP’nin İdare Amiri Çorum Milletvekili Tufan Köse, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yapılan tadilat ve onarım sırasında zarar görmemesine rağmen kaldırılan Atatürk resminin yerine konulması önerisi getirince Kahraman’la karşılıklı bir tartışma yaşandı. Kahraman, “Aynı ölçülerde orada istiyoruz, aynı ölçülerde Meclisin envanterinde olan deposunda olan bir resmi istiyoruz’ talebine, “Meclisin her yerinde Atatürk resmi var o yere o resim konmayacak gerek görmüyorum” yanıtı verdi. Köse’nin değerlendirmeleri şöyle:

Toplantıda, muhalefet kulisinde kaldırıldıktan sonra yerine konulmayan Atatürk resmini gündeme getirdim. Aynı ölçülerde aynı yerde istiyoruz dedim. Ya da aynı ölçülerde Meclisin envanterinde olan deposunda olan bir resmi istiyoruz dedim’. Kahraman’da ‘Hediyelik eşyaların sergilendiği yerde, o resim orada var dedi. O resim orada var, gerek de yok yenisine’ dedi. Ben de ona o resmin gerek milletvekilleri gerekse konukların girdiğinde kafasını kaldıklarında görebilecekleri bir yere tekrara asılmasını istiyoruz dedim. Kahraman bunun üzerine ‘Meclisin her yerinde Atatürk resmi var o yere o resim konmayacak gerek görmüyorum” diye yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum