TBMM Başkanı Kahraman: Bizim evimizde de Risale-i Nur dersi olurdu

TBMM Başkanı Kahraman: Bizim evimizde de Risale-i Nur dersi olurdu

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bediüzzaman’ın talebesiHüsnü Bayramoğlu ağabeyle makamında görüştü

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi ve mutlak vekili ve Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Bayramoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı makamında ziyaret etti.

Meclis Başkanı Kahraman, Hüsnü Ağabeyi görür görmez çocukluğunu geçirdiği Safranbolu Havalisi Nur talebelerini hayırlarla yad ederek "Ah Hıfzı Ağabey, Ah Mustafa Osman Ağabey, Emin Efendi, Feyzi Efendiler" diyerek 1940'li, 50'li yıllara gitti. 

Kahraman, "Bizim evimizde her çarşamba ders olurdu, kiracımız polisti, baskın olmazdı" diyerek o çileli günleri yad etti.

Bediüzzaman Said Nursi ile FETÖ arasında irtibat kuranlara tepki gösteren Kahraman, "Bediüzzaman kendisi aslanlar gibi memleketin o kara günlerinde, takipler, zindanlar, zehirlemelere bakmadan iman, Kur'an hizmetinde bulundu, taviz vermedi, vatanını terketmedi. Nerede Bediüzzaman nerede bu terörist başı! Ne demek yahu FETÖ ile onun arasında bir münasebet kurmak. Bir bakın Bediüzzaman gibi bir kumandanın arslan talebelerine, şu hizmetlerin meyvelerine, Hulusilere, Hıfzılara, Saidlere, Feyzilere.. hepsi çilekeş Müslümanlar, azimli mücahitler.. Bir de şu vatansız güruh, el insaf yani" dedi.

Ziyarette Hizmet Vakfı İcra Kurulu Üyesi ve Türk-Filipin Dostluk Vakfı Başkanı Dr. Mehmet Rıza Derindağ, Hizmet Vakfı Mütevelli heyet üyesi Nurullah Özdemir ve Ak Parti Yozgat Milletvekili Opr. Dr. Ertugrul Soysal da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum