Tayland'ı Myanmar haline getirmek istedi

Tayland'ı Myanmar haline getirmek istedi

Myanmar'ın Arakan bölgesindeki Müslümanlar, Budist çetelerin saldırıları nedeniyle tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Ülkedeki soykırıma varan eziyetlerin bir benzeri de Tayland'da yapılmak istendi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALE HABER- 120 Milyon Nüfusu ile Asya'nın kalabalık ülkelerinden biri olan Tayland'ın yüzde 90'ınından fazlasını Budistler oluşturuyor. Ülkede 4 milyona yakın bir Müslüman nüfus olduğu söyleniyor. 

Myanmar'ın Arakan Bölgesinde Budist çeteler tarafından Müslümanlara uygulanan zulümler son haftalarda Dünya basınında geniş yer buluyor. Budistlerin bu soykırıma varan zulümler nedeniyle Arakanlı Müslümanlar göç ediyor, evlerinden oluyor, kaçamayanlar ise maalesef Budist çetelerin elinde can veriyor.

Budist Nüfuslu Myanmar gibi, Tayland'da da Budistler tarafından Müslümanlara karşı benzer girişimler başlamış durumda. Tayland'ın Songkhla'nın güneyindeki Dusit Promsin polisi, keşiş Apichart Punnajanto'nun sosyal medya üzerinden yayınladığı videolar nedeniyle geçtiğimiz salı günü göz altına alındığını açıkladı.

Budist Keşiş Punnajanto, internet üzerinden önemli derecede fazla takipçisi olan bir Budist önder. Kendisi son 6 aydır sosyal medya üzerinden Müslümanlara karşı kışkırtıcı sözler kullanarak takipçilerini harekete geçirmeye çalışıyor.

Budist Keşiş, son videolarında açıkça Müslüman camileri hedef gösteriyor ve buradaki Müslümanlara ani bir baskın düzenlemekten bahsediyordu. Ayrıca ülkede herhangi bir Budist'e zarar verilmesi halinde 2014'te Müslümanlara karşı yapılan zulümün benzerinin yapılacağını da söylüyordu.

Associated Press'in haberine göre Punnajanto'nun Salı günü gözaltına alınmasının ardından ülkedeki Budist önderlerden bazıları tepki göstermeye başladı. Budistler Punnajanto'nun bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.