Tayland'da Soma için gıyabi cenaze namazı kılındı

Tayland'da Soma için gıyabi cenaze namazı kılındı

Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçileri için, Tayland'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bulunan Merkez Camii'sinde bugün cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Soma faciasında hayatını kaybeden işçiler için indirilen Kur'an-ı Kerim'in hatimin duası da yapıldı.

Programa Tayland'lılar dışında Thai-Türk İşadamları Derneği mensupları, Türk okulu öğretmenleri, yöneticiler ve ülkede ikamet eden Türk vatandaşları katıldı.
Program sonrasında Thai-Türk İşadamları Derneği hayatlarını kaybeden işçiler için cemaata tatlı dağıttı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Merkez Camii imamı Şafii Napagon, binlerce kilometre uzakta olmasına rağmen Soma'da hayatını kaybeden işçilerin acılarını yaşadıklarını ifade etti. "Türkiye ile Tayland arasında binlerce kilometre olmasına rağmen, din kardeşliğinden gelen güçlü bağlar sebebiyle bugün burada bir araya geldik. Hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldık. Hep bir ağızdan dualar ettik. Geride kalanlar için sabr-ı cemil diliyorum" diyen Napagon, Türkiye'nin acılarını paylaştıklarını dile getirdi.

Ramkhamhaeng Üniversitesi Öğretim Görevlisi Buhari Binraman ise Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığını, maden kazasından dolayı çok üzgün olduklarını ifade etti.

Thai-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Muzaffer Demir ise ,"Burada Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıkta Bangkok’ta maden faciasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldık. Buradan elimizden ancak bu geliyordu. Geride kalan aile ferdlerine sabır diliyoruz." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.