Tavukta kuşkular kamu spotu ile giderilecek

Tavukta kuşkular kamu spotu ile giderilecek

Türkiye’de tavuk üretimi yüksek olmasına rağmen tüketimi de bir o kadar az.

 Beyaz et sektörü her yıl çift hane büyürken, GDO’lu hammadde ve hormon kullanıldığı konusunda bilimsel temele dayalı olmayan bilgi kirliliği, sektörün 2013’te yüzde 3 küçülmesine yol açtı.

Keskinoğlu Tavukçuluk Yönetim Kurulu üyesi Keskin Keskinoğlu düzenlediği sohbet toplantısında sektörün en önemli sorununu, bilimsel temele dayanmayan bu iddialar olduğunu ifade etti. Bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve hiçbir kanıtı bulunmadığını belirten Keskinoğlu; “Konuyla ilgili sektör olarak birçok dava açıldı. Bu süreci hassasiyetle takip edeceğiz.” dedi. Bu iddiaların sektörü zor durumda bıraktığına değinen Keskinoğlu, 100 bin dolar yatırımla internet TV açtıklarını, bu sayede halkın üretimlerini 7/24 izleme imkanı sunduklarını belirtti. Keskinoğlu, “Beslenme uzmanları ve pediatristleri tesislerimize davet ettik. Son 1 aydır sürekli tesis gezileri düzenliyoruz. Türk Pediatri Kurumu doktorlarına üretim aşamalarını Manisa Akhisar’daki tesislerimizde detaylarıyla paylaştık.” dedi. Keskinoğlu’nun verdiği bilgiye göre, doktorlar, kümesleri inceleyip, ürünlerin hangi aşamalardan geçtiğini gördü. Tavukların hayvan hakları kriterlerine uyularak kesildiği gözlendi. Tavuğa hormon, yem olarak verilemediğini, enjekte etmek gerektiğini ve bunu da günde iki kez tekrarlamak gerektiğini belirten Keskinoğlu, bunun yapılabilmesi için binlerce insan çalıştırılması gerektiğini, bunun fiilen imkansız olduğunu söyledi. Tarım Bakanlığı’nın tavuk eti ile ilgili kuşkuyu gidermek amacıyla kamu spotu hazırlattığını ve önümüzdeki günlerde yayınlanacağını da sözlerine ilave etti.

Keskin Keskinoğlu, beyaz et sektörünün 11 milyar liralık büyüklüğe sahip olduğunu ve 650 bin kişiye direkt istihdam sağlandığını belirtti. Keskinoğlu Tavukçuluk, yumurtada sektörde ilk sırada, beyaz et üretiminde ikinci sırada. Tavuklar 45-60 günde kesime hazır hale geliyor. Şirket günlük 310 bin adetle toplam 500 ton tavuk kesimi yapıyor. Bunun yüzde 80 yurtiçinde pazarlanırken, yüzde 20’si ihraç ediliyor. 2013’te 100 milyon dolar ihracat yapan şirketin bu yılki ihracat hedefi 130 milyon dolar. Daha çok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Balkan ve Kafkas ülkelerine ihracat yapan şirket, AB’ye et satmaya hazırlanıyor. Geçen yıl 80 milyon liralık yatırım yapan Keskinoğlu şirketi, entegre tesislere de yönelerek ‘Tavvuk’ ismiyle restoran zincirleri kurmuş. Özellikle pişmiş ürün grubu satışlarının çok yükseldiğini, tavuk sosisinin en büyük üreticisi olduğunu söyleyen Keskinoğlu, halen 14 olan ‘Tavvuk’ restoran sayısına bu yıl 3 yenisini ilave edeceklerini, yurtdışında Bosna ve Dubai’de ‘Tavvuk’ restoran açmayı planladıklarını ifade etti.

Keskinoğlu Grubu’nun ‘Ravika’ ismiyle zeytinyağı üretimi de bulunuyor. Akhisar’da 4 yağhane ile 2014’te yıllık 4 bin ton zeytinyağı üretimi hedefleniyor. Grup 2013’te 1 milyar TL ciroya ulaştı.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.