Tavsiye üzerine ilaç kullanma devri bitiyor!

Tavsiye üzerine ilaç kullanma devri bitiyor!

Bilim ve Sağlık bakanlıkları, bilinçsiz ilaç kullanımına karşı mücadele başlattı. Danışma merkezi sayıları artırılacak, uzman personel yetiştirilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı bilinçsiz ilaç kullanımına son vermek için harekete geçiyor. İlaç kullanımında karşılaşılan istenmeyen zehirlenme gibi etkileri belirleyerek bu konuda farkındalık yaratabilecek insan gücünün yetiştirilmesi sağlanacak. Bu konuda üniversite hastanelerindeki ilaç danışma hizmetlerinin de artırılması sağlanacak. 

SEKTÖRE TEŞVİK DESTEĞİ 

Akılcı ilaç kullanımı özendirilerek bunların kullanımının sağlanması amacıyla izleme ve değerlendirme çalışmaları yapılacak. İlaç araştırmalarında dünyada öne çıkmış Ar-Ge faaliyetleri model alınacak. Geliştirilen bu ilaçlar için hızlı bir şekilde ruhsat verilecek. 

Araştırmacılara yapılan ödemeler de teşvik edici nitelikte artırılacak. İlaç sektörüne verilen destek ve teşviklerde iyileştirme yapılacak. Sektörde çalışan ihtiyacının karşılanması için meslek lisesi ve yüksekokullarda yeni bölümler açılacak. 

Çalışmalar ticarileştiriliyor 

Uluslararası alanda harcanan Ar-Ge bütçelerinin ülkemize aktarılması amacıyla üniversiteler, özel sektör, kamu kurumları ve uluslararası organizasyonlarla işbirliği yapılacak. İlaç araştırmalarının ticarileşmesi için destek verilecek.

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.