Tatilde boşalan okullarda 'Dinlerini öğreniyorlar'

Tatilde boşalan okullarda 'Dinlerini öğreniyorlar'

Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa'da Hayrat Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen proje kapsamında, çocuklar okulda Kur'an- Kerim'in yanı sıra temel dini bilgileri öğreniyor.

"Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında Şerif Özden Başarı Ortaokul'nda 18 gönüllü öğretmen tarafından ilkokul 4'üncü sınıftan lise son sınıfa kadar olan öğrencilere değerler eğitimi, Kur'an-ı Kerim, tecvit, siyer, ilmihal ve Osmanlıca dersleri veriliyor.
 
Proje koordinatörü Muzzaffer Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada öğrencilere maddi ve manevi değerlerin kazandırılması amacıyla söz konusu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Yaklaşık 1 ay sürecek olan kursa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Aydın, "Vatandaşlarımızdan isteğimiz yavrularımızı yazın başıboş gezmekten, kötü alışkanlıklar edinmekten, boş ve verimsiz zaman geçirmekten alıkoyacak, milli ve manevi değerlerimizin öğretileceği bu kurslara ilgili ve duyarlı olmalarıdır" dedi.
 
Şimdiye kadar kursa 130 öğrencinin kayıt yaptırdığını ve bu sayının artmasını beklediklerini aktaran Aydın, şöyle devam etti:
 
"Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bu katkısından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu sayede okullarımız yaz mevsiminde boş kalmadı. Kursumuza ilkokul dördüncü sınıftan, lise son sınıfa kadar kız, erkek tüm öğrenciler başvurabilmektedir. Kız öğrencilerimize bayan öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. Ramazan ayına kadar öğrencilerimizi Kur'an-ı Kerim'i okur seviyeye getirmeyi hedeflemekteyiz. Bu sene 130 kadar öğrenciyle devam ettirdiğimiz kursumuza önümüzdeki yıl daha geniş bir katılımın olacağını tahmin ediyoruz."
 
Öğrencilerden Zehra Aydın da kursta namazla kılınışını ile İslam ve imanın şartlarını öğrendiğini ve geriye kalan zamalarda çeşitli sosyal aktivitelerle ilgilendiklerini söyledi.
 
4'üncü sınıf öğrencisi  Mine Kaya ise, burada Osmanlıca'yı öğrenmeye başladığını ve yeni bir dil öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.