Tasfiyelik eşya ve araç satışları internetten de yapılacak

Tasfiyelik eşya ve araç satışları internetten de yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde satışa sunulan tasfiyelik eşya ve araçlara ilişkin ihalelerin elektronik ortamda da yapılmaya başlanacağını belirterek, "2014 yılının sonuna kadar tüm işletmelerimizde elektronik ihale yoluyla satışları

Hüseyin Karatepe'nin haberi:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde satışa sunulan tasfiyelik eşya ve araçlara ilişkin ihalelerin elektronik ortamda da yapılmaya başlanacağını belirterek, "2014 yılının sonuna kadar tüm işletmelerimizde elektronik ihale yoluyla satışları gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmelerine (TASİŞ) bağlı mağazalarda tasfiyelik hale gelen televizyon, fotoğraf makinesi, cep telefonu, bilgisayar, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi eşyaların yanı sıra muhtelif araçların da satışının yapıldığını anlattı.

Mağazalarda yapılan satışla, eşyaların vatandaşların kullanımına sunulmasının yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Yazıcı, "Genel olarak fiyatların piyasa koşullarına göre daha düşük olduğunu söylemek mümkündür. Mağazalarımız halka açık olup isteyen herkes buralardan alışveriş yapabilmektedir. Mağazalarımızda satılan her türlü eşya hakkındaki bilgiye Bakanlığımızın internet sayfasından (www.gtb.gov.tr) ulaşılabilir" diye konuştu.

- İhaleler internette

Uygulamaya koyacakları elektronik ihale (e-İhale) ile coğrafi engellerin ortadan kaldırılarak, farklı yerlerdeki ihalelere internet üzerinden de teklif verilebileceğini ifade eden Yazıcı, bu sayede eşya ve araç satışlarının hızlanacağına işaret etti. Yazıcı, yıl sonuna kadar tüm işletmelerde elektronik ihale yoluyla satışları gerçekleştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Mevcut durumda İstanbul, Ankara, Edirne ve Kocaeli'nde bulunan toplam 5 TASİŞ mağazasında satışların yapıldığını belirten Yazıcı, "2012'de 4 mağazamızda toplam 362 bin 183 fatura muhteviyatı eşya satılarak 7,1 milyon liralık gayrı safi satış geliri elde edilmişti. 2013 yılında ise 5 mağazamızda toplam 443 bin 397 fatura muhteviyatı eşya satılarak 8,2 milyon liralık gayrı safi satış geliri elde edildi" diye konuştu.

Bakan Yazıcı, 2013 yılında tasfiyelik hale gelen 3 bin 331 araç ve 4 bin 39 grup eşya satışından yaklaşık 70 milyon liralık ciro elde edildiğini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.