Taşerona Kadro'da son durum | Son Dakika Taşeron Haberi üzdü!

Taşerona Kadro'da son durum | Son Dakika Taşeron Haberi üzdü!

Taşerona kadro konusunda umutlar tekrar yok olmaya başladı. Taşerona kadro ümitleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın değişmesi ile yeniden canlanmıştı. Peki Taşerona kadro için son durum ne? Taşerona kadro gelecek mi?

Geçtiğimiz hafta Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'deki görüşme sonrası kabinede görev değişimleri yaşanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başına Jülide Sarıeroğlu'nun gelmesi ile birlikte Taşerona Kadro konusu da tekrar kafalarda canlandı. Taşerona kadro son dakika haberleri içinde maalesef üzücü bir haber yer alıyor.

750 binden fazla taşeron, taşerona kadro gelecek mi? sorusuna yanıt arıyor. 16 Nisan'da yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu sonrası için vaat edilen taşeronlara kadro sözü aradan geçen 3 aydan fazla süreye rağmen çözüme kavuşmadı. Peki Taşeronlara kadro gelecek mi?

Taşerona Kadro Son Haberler

Taşerona Kadro konusunda yetkili ağızlardan gelen son açıklama Bakan Faruk Özlü'den gelmişti. Özlü yaptığı açıklamada taşeronlara kadro konusunda iki alternatif üzerine çalıştıklarından bahsetmişti. İşte Özlü'nün açıklamaları;

"Bu konuda bir çalışma yaptı hükümetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kurulu'na sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz

Ardından gelen süreçte pek çok kişi bu yıl içinde gelecek Taşerona kadro'ya kesin gözü ile bakıyordu. Fakat bu açıklamanın arkası gelmedi. Taşerona kadro konusunda ümit kıran bir açıklama ise Türk-İş Sendikası'ndan geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada taşerona kadro gelişmelerinde bir yere kadar geldiklerini fakat gerisinin gelmediğini belirtti.

Atalay'ın açıklamaları ise şöyle;

"Taşeron ve 5 ay 29 gün geçici çalışan kardeşlerimizle ilgili emek, gayret sarf ediyoruz. Taşeronda belirli bir noktaya geldik ama arkası gelmedi. Maalesef kadro bekleyen taşeron arkadaşlarımız var. Taşerondan daha önemli olan, bu ülkede 20 yıldır 5 ay 29 gün çalışan arkadaşlarımız var. Şekerde, tarımda var, demiryollarında, ormanda var. Topladığınızda bu sayı 22 bini geçmiyor. Maalesef bu konuyla ilgili geçen sene ülkeyi yönetenlerden söz almamıza rağmen, şu ana kadar olumlu bir netice alamadık."

Taşeronlar ile ilgili yeni gelişmeler oldukça bilgilendireceğiz.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.