Taşerona kadro'da son durum ne? Taşeron son dakika haberleri

Taşerona kadro'da son durum ne? Taşeron son dakika haberleri

Taşeron İşçilere ne zaman kadro verilecek? sorusunun cevabı hala yanıt arıyor. Binlerce taşeron işçi, taşerona kadro son durumu merak ediyor. Referandum sonrası taşeron son dakika haberleri ne durumda? işte yanıtları...

2015 Kasım Seçimleri öncesi sözü verilen Taşerona kadro hala çözülmüş değil. Aradan geçen 2 yıla yakın sürede taşeron son dakika haberlerini arayan binlerce taşeron, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. 16 Nisan'da gerçekleştirilen Anayasa Değişikliği Referandumu sonrası bu beklentiler tavan yapmış durumda. Taşerona kadro ne zaman verilecek? sorusu dillerde. İşte Taşerona kadro'da son durum...

Bilindiği üzere 2015 Kasım'da sözü verilen taşerona kadro meselesinden uzunca bir süre ses çıkmamış, ardından 2016 yılı sonlarına doğru taşerona kadro'da hareketli günler yaşanmıştı. 2016 yılının son aylarına doğru artık pek çok kişi taşeronların kadroya alınmasına kesin gözü ile bakıyordu. Hatta Taşeron meselesi dönemin Bakanlar Kurulu'na bile girmişti.

Fakat araya giren Anayasa Değişikliği Meclis süreci ve ardından referandum süreci nedeniyle süreç birden kesintiye uğramıştı. Bu da taşeronları bir hayli üzmüştü. Referandum sürecinde konuşan pek çok hükümet yetkilisi de 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu'ndan sonraki haftaların beklenmesi gerektiğine işaret etmişti.

Referandum'un üzerinden geçen 1 aydan fazla süreye rağmen yetkililerden gelen pek iç açıcı bir açıklama olmamıştı. Fakat son günlerde açıklamalar tekrar gelmeye başladı.

Taşeron Son Dakika Haberleri

Taşeron işçilere kadro konusunda son olarak bir Milletvekili ve bir Bakan'ın açıklamaları var.

Taşerona kadro konusunda son olarak konuşan Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun oldu. Ercoşkun açıklamalarında;

“AK Parti Hükümeti olarak verdiğimiz bir sözü daha tutuyor, kamuda çalışan taşeron işçilerimizin kadroya alınmalarını sağlıyoruz. Meclis’te gerçekleştireceğimiz yasal düzenlemeler sonrası süreç başlayacak ve ister asıl iş olsun, ister yardımcı iş olsun, tüm taşeron işçilerimiz kadro alacaklar” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise taşeronlara yönelik açıklamasında;

 “Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında, yükleniciler tarafından çalıştırılan personele yönelik çalışmalar Maliye Bakanlığı koordinesinde devam etmektedir” dedi.

Müezzinoğlu daha önce taşeronlar ile ilgili yaptığı açıklamada;

 "Çalışmaları olgunlaştırdıktan sonra hükümete göndereceğiz. Önümüzdeki ayların konusu. Haftaya pazartesi Bakanlar Kurulu yapıldığında çözüm takvimi belirlendikten sonra biz de o takvime göre çalışmaları şekillendireceğiz"

Açıklamalardan anlaşılacağı üzere önümüzdeki bir kaç hafta daha taşerona kadro konusunda somut adım çıkmayacak. Taşeron işçilere kadro son dakika gelişmeleri için bizi takip edin.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.