Taşeron'a kadro verilmesi iptal mı edildi? Taşeron'da son dakika gelişmesi

Taşeron'a kadro verilmesi iptal mı edildi? Taşeron'da son dakika gelişmesi

Dün açıklanan EKK kararları sonrasında Taşeronlar büyük bir endişe yaşadı. Başbakan Yıldırım'ın kamu'ya memur alımı düşürülecek açıklamasının ardından, taşeron işçilerin pek çoğu umutlarını tamamen yitirmişti. Beklenen açıklama Nurettin Caniklİ'den geldi.

Taşeron İşçilere Kadro verilmesi konusu son derece çalkantılı bir şekilde gündemde kalmaya devam ediyor. Haziran 2015'ten beri kadro bekleyen ve kendilerine verilen sözler tutulmayan 750 Bin Taşeron İşçi, dün açıklanan kararlar ile ümitlerini bitirdi. Doların yükselmesi sonucu acil toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonrası alınan kararlar, dün yani 8 Aralık 2016'da Binali Yıldırım tarafından açıklandı.

Açıklamada taşeronların en fazla dikkatini çeken noktalar taşeronlara yer verilmemesi ve acil ihtiyaç olmadıkça kamuya alım olmayacağı yönündeydi. Bu iki durum zaten ümitleri azalan Taşeron'ların umutlarını bitirmesine neden oldu.

Fakat bugün Meclis'te gerçekleşen 2017 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Taşeron'lara tekrar; "Acaba" dedirtecek bir gelişme yaşandı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, taşeron işçiler ile ilgili konuştu.

Canikli, Meclis'teki açıklamasında şu sözleri sarf etti;

"720 bin civarında taşeron işçisinin kamuya aktarılmasını konuşuyoruz. Kesin olarak bu yerine getirilecektir. Bundan yana hiçbir kuşku söz konusu değil. Ancak bunun teknik düzenlemeleri için ciddi çalışmalar yapılıyor. Yani orada genel sistemi bozmayacak şekilde mevcut şu anda sisteme entegrasyonunu en sancısız şekilde yapılmasını sağlayacak çalışma yapılıyor. Sona gelindi. İnşallah en kısa süre içerisinde verilen söz harfiyen yerine getirilecektir."

Yani Taşeron'ların umudunu tamamen kaybetmesine gerek yok. Taşeron İşçiler yüksek ihtimalle referandum'dan hemen önce veya sonra kadroya alınmaya başlayacaklar. Şimdilik Hükümet'in planları bu yönde görülüyor.

Bakalım önümüzdeki günler Taşeron İşçilere kadro konusunda neler getirecek.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
32 Yorum