Taşeron'a Kadro verilecek mi? Son durum ne? Taşeron son dakika

Taşeron'a Kadro verilecek mi? Son durum ne? Taşeron son dakika

Taşerona kadro konusu 2016 yılının son çeyreğine damga vurdu. 720 bin taşeron işçi söz verilen kadro çalışmasının artık tamamlanmasını istiyor. Konu ile ilgili ilk açıklamalar olumlu idi, fakat son açıklamalar umutları erteledi.

Taşeron işçilere kadro verilmesi konusu söz verildiği Haziran 2015'ten sonra 2 farklı hükümet, pek çok olay, 1 darbe girişimi gördü. Bu olağanüstü olaylar neticisinde taşerona söz verilen kadro bir türlü verilmedi.

2016 yılının son 3 ayı taşeron işçiler için umut dolu aylar oldu. Binali Yıldırım'ın talimatı ile taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda çalışmaya başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, süreç ilerledikçe farklı çözümler ve geçiş projeleri üretti.

2016'nın son üç ayı içinde taşeron işçilerin ümidini arttıran pek çok gelişme oldu. Özellikle Bakanların açıklamaları taşeronların kadroya geçişinin başlayacağı algısı oluşturmuştu. Fakat son 3 hafta içinde süreç tepetaklak oldu. Son olarak gelen taşeronların kadroya geçişi referandum sonrası olacak açıklamasının ardından, Maliye Bakanı Naci Ağbal da bugün taşeronlar ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Naci Ağbal, Meclis'e verdiği yazılı açıklamada taşeron işçilerin kadroya geçişi ile ilgili;Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılan personelin, kamuda istihdam edilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmalarının henüz tamamlanmadığını belirten Bakan Ağbal, bu nedenle önergede yer alan sorulara yönelik herhangi bir cevap oluşturulamadığını kaydetti.

Yani Ağbal'ın açıklamasına göre taşeron işçilerin kadroya geçişi konusu henüz tamamlanmış durumda değil. Çalışmaların devam ettiği vurgusu yapan Ağbal'ın sözleri ile Taşeron İşçilerin kadroya alınması konusunun referandum sonrasına kalacağı kesinleşmiş oldu diyebiliriz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
30 Yorum