Taşeron'a kadro ne zaman verilecek? 2017'ye mi sarktı?

Taşeron'a kadro ne zaman verilecek? 2017'ye mi sarktı?

Taşeron işçiler merakla kadro beklemeye devam ediyor. Son açıklamalar umudu iyice arttırsa da, sürecin de hemen bitmeyeceği kesin gibi gözüküyor. Son olarak belli bir yaş üstünün emekli edilmesi formülü konuşuldu. Fakat net tarih belli değil.

Taşeron İşçilere ne zaman kadro verilecek? Taşeronlar ne zaman kadroya geçecek? Taşeron işçilere kadroda son durum ne? Taşeron'a kadro verildi mi? Taşerona kadro son dakika açıklamaları ne? gibi sorular merakla sorulmaya devam ederken, yetkili ağızlardan da açıklamalar gelmeye devam ediyor.

 Hak-İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan'dan taşeron'a kadronun verileceği tarih ile ilgili bir açıklama geldi. Taşeron'a verilecek kadronun 2017 yılına sarkması ile konuşan Arslan şu bilgileri verdi;

Mahmut Arslan Maliye Bakanlığı’nın 2017 yılında personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı ihalelerine yönelik kısıtlama hazırlığına ilişkin yapmış olduğu açıklamalar hakkında“Böyle bir kısıtlama yapılırsa kendi içinde çelişki oluşur. Ayrıca bu insanlar kamu hizmetinde çalışıyor. Açık neyle doldurulacak” dedi. Arslan ayrıca ''Kamu açısından bakarsak, tasarruftan kasıt işçilerse, kamuda işçi kalmadı zaten. Ocak ayında yapacağımız kamuda çalışanların toplu iş sözleşmesinin (TİS) muhatabı işçi sayısı yerel yönetimler dahil 150 binin altına düştü. 14 milyona yakın sigortalı çalışanın yüzde 1’ine karşılık geliyor. Yüzde 1’e tekabül eden kamu işçisinin daha küçük olması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Taşeron'a kadro verilmesi konusunda hükümetin çalışmaları ise son hız devam ediyor. Çeşitli formüller denenen taşeron kadrosu konusunda tarihin de 2017 yılında olacağı kesin gibi.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum