Taşerona kadro geliyor mu? Taşeron işçilere kadro son durum

Taşerona kadro geliyor mu? Taşeron işçilere kadro son durum

2017 yılının son aylarına doğru giderken 700 binden fazla Taşeron işçi kendilerine sözü verilen kadronun gelmesini bekliyor. Bakanlıktan Taşerona kadro son açıklama gelmiş durumda. İşte Taşerona kadroda son durum...

2017 yılının son aylarına doğru geldiğimiz şu günlerde yüzbinlerce taşeron işçi artık taşerona kadro meselesi hallolsun istiyor. Taşerona kadro geliyor mu? sorusu senenin son aylarına doğru yeniden popüler olmuş durumda. Taşerona kadro son açıklamalar ise umutları arttırıyor.

Taşerona kadro son dakika haberleri içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun Taşerona kadro için yaptığı açıklama yer aldı. Taşeronlar bu sene bitmeden bu sorun çözülsün istiyor. Özellikle Bakanlık'ta görev değişimi heyecanları arttırdı.

Taşerona kadro verilecek mi?

Son yapılan Ak Parti MKYK'sı sonrası Bakan'dan taşeronları ilgilendiren açıklama gelmiş durumda. Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun yaptığı açıklamaya göre taşerona kadro için yeni bir model üzerine çalışılmaya başlanmış durumda. Konu ile ilgili Sarıeroğlu;

"Çalışıyoruz, olgunlaştıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Detay vermeyelim, birkaç model üzerinde çalışıyoruz" sözlerini sarf etti.

Yine konu ile ilgili konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal;

"Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili çalışmalar, öteden beri yaptığımız, çalıştığımız konu. Öncelikle Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ardından da Bakanlar Kurulu'nda kapsamlı çözüm paketi oluşturmayı hedefliyoruz. Teknik çalışmalar tamam, her alternatifin alt detayların ortak çözüme dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak. Bakanlık olarak değil, hükümet olarak çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Taşeronlar ile ilgili yeni çalışmanın önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.