Taşerona kadro geliyor mu? Bakan'dan yeni taşeron işçi açıklaması

Taşerona kadro geliyor mu? Bakan'dan yeni taşeron işçi açıklaması

Sayıları yüzbinlerce olan taşeron işçi, artık 2017 yılı sona ermeden kadroya geçmek için haber bekliyor. Taşerona kadro geliyor mu? soruları bakanların yeni açıklamaları yeniden gündemde.

Taşeron işçiler 3 yıla yakın süredir kendilerine sözü verilen kadronun artık verilmesini istiyor. 2017 yılının son ayları içinde bulunduğumuz şu günlerde hükümet kanalından da umut verici açıklamalar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Son olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal da konu ile ilgili konuştu.

Çalışme ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre taşerona kadro sorunu bu yıl bitmeden çözülmek isteniyor. Sayıları 750 bin civarı olduğu bilinen taşeronlar, kendilerinin bu mağduriyetlerinin giderilmesi için gün sayıyor. Taşeronlara müjde sayılabilecek son haber maaşlarının artık Maliye Bakanlığı tarafından ödeneceği bilgisiydi. Fakat bu haberin ardından artık kadro beklentisi tavan yaptı.

Taşerona kadro geliyor mu? sorusu için Naci Ağbal'dan açıklama geldi. İşte Taşerona kadro son dakika haberleri...

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Taşerona kadro açıklaması

Maliye Bakanı Ağbal, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada taşeronlarla ilgili şu sözleri sarf etti;

"Bu çalışmaları süratle tamamlayıp Bakanlar Kuruluna getireceğiz. Bakanlar Kurulunda da bu konularda Hükümet olarak kararımızı verdikten sonra, en kısa zamanda olacağını tahmin ediyorum, bu kanun tasarısını Meclise getirmek istiyoruz. Bu konuda yapılacak yasal düzenlemenin yılbaşından önce çıkması noktasında Hükümet olarak bir irademiz var. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor."

Maliye Bakanı Ağbal'dan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da taşeronlarla ilgili;

"Taşerondaki kardeşlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Göreve geldiğimizde hemen çalışmaya başladık. Konuyu farklı mecralara çekmeye çalışan kesimler var ama Sayın Başbakanımız grup toplantısında gerekli açıklamayı yaptı. İnşallah bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızı kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız."

ifadelerini kullanmıştı.

Taşerona kadro son gelişmeler için bizi takip edin.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.