Taşerona kadro gelecek mi? Bakan'dan Taşeron İşçilere son dakika müjdesi

Taşerona kadro gelecek mi? Bakan'dan Taşeron İşçilere son dakika müjdesi

Sayıları 720 bin kadar olan taşeron işçiler, 2015'ten beri bekledikleri taşerona kadro konusunda artık ümitlerini yitirmek üzereler. Fakat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, dün taşeronlara kadro için umutlu konuştu.

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? sorusu, cevabını 2 yıldan uzun süredir arıyor. 720 bin taşeron, kendilerine sözü verilen kadronun bir türlü verilmemesinden şikayetçi. Bu nedenle taşeron işçiler artık konuyu beklemekten bile yorulmuş görünüyor. Umutların söndüğü bir anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'ndan Taşerona Kadro son dakika haberi gelmiş durumda.

Taşeron son haberlerde pek çok taşeron işçi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki görev değişiminden sonra yeniden umutlanmıştı. Ardından Taşerona kadro meselesi yeniden sessiz bir sürece kalmış, taşeronlar için de yeniden umutsuz bekleyiş başlamıştı.

Fakat Taşerona Kadro için sürpriz bir gelişme dün yaşandı. Görevi geçtiğimiz haftalarda Mehmet Müezzinoğlu'ndan devralan Bakan Jülide Sarıeroğlu, Taşeronlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü, Maliye Bakanlığı ile sürdürülen çalışmanın kısa sürede biteceğini söyledi. Bu da umutsuzluğa kapılan Taşeronların yeniden konuya ilgisini doğurdu.

Taşerona Kadro Son açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun Taşeron İşçilere Kadro açıklaması şu şekilde;

"İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamları ile ilgili beklentilerini de karşılayabilmek için Maliye Bakanımızla çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmalarımızı kısa bir sürede tamamlayıp kardeşlerimizle paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına, beklentilerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden cevap vermiş olacağız. Yine çocuk işçilerle alakalı, mevsimlik tarım işçileriyle alakalı düzenlemeler yapacağız. Eskişehir'de de sayıları oldukça fazla. İnsan onuruna yakışır bir çalışmayla, yaşama şartlarıyla hayatın idamesi sağlanabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Taşerona kadro son haberler geldikçe sizinle paylaşacağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.